Ce încălțăminte trebuie să vă luați în excursie, dacă intenționați să mergeți mult pe jos?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ce încălțăminte trebuie să vă luați în excursie, dacă intenționați să mergeți mult pe jos?

17 Ianuarie 2022 / 11:49 151 accesări

Ce pantofi de drumeție ați putea alege în acest an, pentru a fi și în tendințele actuale ale modei? Când vine vorba despre a pleca în excursie, de exemplu la primăvară, din gama vastă de produse în trend se remarcă cizmele, pantofii de trekking, ghetele și botinele.

Botine damă

Aceasta este cea mai potrivită încălțăminte pentru excursie, mai ales că au și tocul mic. Botinele pot fi din PVC și cu izolație fleece, pentru temperaturi de 5-15⁰C. Astfel de botine protejează foarte bine picioarele de umezeală.

Unele modele sunt foarte elegante, chiar arată la fel de bine precum botinele clasice din piele. Ele sunt confortabile și pot fi alese și pentru stilul de afaceri. Cele mai populare culori din acest an sunt alb, negru, vișiniu și roșu.

Persoanele iubitoare de drumeții pot alege botine care au o izolație mai groasă, din lână sau o căptușeală din material felp ce elimină umezeala și care au și talpa mai solidă. Pot fi alese botine albastre, gri sau roz, care sunt acum un hit al sezonului de iarnă.

Cizme de cauciuc confortabile

Producătorii au creat modele variate de cizme de cauciuc pentru toate anotimpurile. Unele modele sunt foarte elegante, se potrivesc și la fuste și la pantaloni, sunt pentru vară, pentru temperaturi de peste 10-12⁰C. Acestea nu sunt din piele, ci dintr-un material PVC, care este rezistent la apă. Unii producători folosesc materiale sigure și ecologice, care nu absorb umiditatea și în plus nu au miros de substanțe nocive.

Există cizme PVC care sunt pentru bărbați și femei și care sunt fără izolație, dar sunt potrivite pentru temperaturi de 10-25⁰C, deci pentru sezonul de primăvară-vară.

Cizme umflate, pentru zăpadă

Aceste cizme sunt în trend și au un design interesant, potrivit mai ales la o jachetă de puf. Ca aspect, cizmele umflate arată îngrijit, iar în plus protejează foarte bine picioarele de frig și umezeală. Izolația este dintr-un material ce conține lână, iar asta înseamnă că ea menține picioarele calde și iarna, când temperaturile pot fi și de minus 20⁰C. Astfel de opțiuni sunt ideale pentru o vacanță iarna la schi, unde este necesar ca picioarele să fie ținute la cald.

Pantofi de trekking

Dacă intenționați să mergeți mult pe jos, aveți nevoie de pantofi de trekking. Aceștia sunt foarte comozi și perfecți pentru cei care vor să facă drumeții lungi, să se bucure de natură. Există diferite tipuri de încălțăminte de trekking: cizme, adidași și chiar sandale pentru vară.

Cizmele sunt potrivite pentru trasee dure, cum sunt cele alese de alpiniști. Dacă sunt destul de înalte, pot fi potrivite pentru drumeții de iarnă. Dacă se aleg cizmele cauciucate, acestea vor proteja piciorul de impactul împotriva pietrelor și al rădăcinilor de pe traseele montane.

Pentru drumeții mai ușoare sunt recomandați adidași de trekking, care au talpa rigidă și în relief. Chiar dacă ați decis să călătoriți vara, este bine să vă protejați picioarele cu ghete de trekking pecum sunt acelea de brand, care au talpa mai groasă și mai robustă, dar destul de confortabilă.

Adidașii de treking sunt mai ușori, mai respirabili și destul de durabili. Prețul lor este mai mic, comparativ cu cel al cizmelor de trekking. În ceea ce privește sandalele pentru drumeții, acestea sunt cele mai ușoare și mai respirabile, dar oferă mai puțină protecție piciorului. Ele sunt potrivite pentru vară, când este foarte cald.

Ghete de drumeție