Ce pedeapsă a primit patronul localului în care au ars de vii trei artiste

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cazul Beirut Ce pedeapsă a primit patronul localului în care au ars de vii trei artiste
Justiție 19 Noiembrie 2019 / 17:39 877 accesări 0 comentarii

Patronul restaurantului din Constanţa în care trei artiste au murit în urma unui incendiu, în 2014, a primit 8 ani şi o lună de închisoare. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

Judecătorii Curţii de Apel Constanţa l-au condamnat pe George Karam, patronul restaurantului Beirut, în care trei fete au murit în urma unui incendiu, la 8 ani şi o lună de închisoare. În primă instanţă, judecătorii Judecătoriei Constanţa l-au condamnat pe patronul restaurantului din Constanţa la 10 ani de închisoare. Judecătorii au stabilit şi despăgubiri reprezentând daune morale în valoare de 1 milion de euro.

Pe 5 aprilie 2014, trei tinere - cântăreaţa Ioana Nicoleta Cengher şi dansatoarele Nicoleta Vasiliţeanu şi Mihaela Tucă - au murit într-un incendiu produs în restaurantul Beirut din centrul Constanței. În momentul incendiului, fetele se aflau în mansarda localului şi nu au mai putut fi salvate. Procurorii au arătat că mansarda a fost construită ilegal, fără autorizaţie, fără proiect sau expertiză tehnică. Focul a început de la nişte probleme la reţeaua de gaze naturale, care, de asemenea, a fost montată şi menţinută ilegal, fără niciun aviz. În acea noapte, întreaga mansardă a ars şi s-a prăbuşit peste restaurant. Procurorii au mai arătat că societatea care administra restaurantul a angajat 11 persoane fără contract de muncă şi a întocmit fişe de instruire în domeniul situaţiilor de urgenţă false, pe care le-a folosit cu ocazia verificărilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa. În noaptea tragediei, pompierii ISU ajunşi la faţa locului nu au mai putut face nimic, pentru că incendiul era generalizat. Totul s-a soldat cu şapte victime - trei fete au murit şi alte patru persoane au fost intoxicate cu fum.

George Karam a fost găsit vinovat pentru distrugere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, complicitate la realizarea construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora, construire fără autorizaţie în zonă construită protejată şi pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2185 secunde