Cel mai aglomerat weekend de la începutul sezonului: 60.000 de maşini pe A2

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cel mai aglomerat weekend de la începutul sezonului: 60.000 de maşini pe A2
Justiție 20 Iulie 2015 / 00:00 381 accesări 2 comentarii

Aproape 60.000 de autovehicule au fost înregistrate, în ultimele două zile pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers Bucureşti - Constanţa, astfel că acest weekend a fost cel mai aglomerat de la începerea sezonului estival, informează Centrul Infotrafic al IGPR. Numărul estimat al turiștilor veniți pe litoral depășește 200.000, potrivit datelor furnizate de operatorii de turism, se arată într-un comunicat al Centrului Infotrafic din cadrul IGPR. "Este de aşteptat ca pe parcursul zilei (duminică – n.r.) să se circule îngreunat pe DN39 Mangalia- Constanţa, mai ales în staţiunea Eforie-Nord. Este posibil să se formeze coloane de maşini şi la ieşirea de pe autostrada A2 către DN Centura Capitalei, dar mai ales la staţia de taxare de la Feteşti, întrucât mulţi conducători auto preferă să plătească taxa de pod la singurele ghişee destinate achitării pe loc a tarifului (câte o casierie pe fiecare sens de mers, pe benzile numărul unu)", conform Centrului Infotrafic.

Pentru a nu se forma coloane de autovehicule şoferii pot trece liber pe benzile doi şi trei, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa să se plătească în avans sau ulterior, până la ora 24 a zilei următoare trecerii, la staţiile de distribuţie a carburanţilor autorizate sau prin SMS, la numărul 7577, se mai arată în comunicatul de presă.

Deoarece, în fiecare weekend estival, pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa circulaţia este foarte intensă poliţiştii recomandă conducătorilor auto să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă; să respecte limitele legale de viteză; să folosească luminile de întâlnire; să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie; să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii; să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate. De asemenea, dinspre Constanţa, pentru evitarea aglomeraţiei, pot fi folosite şi rutele DN2A Constanţa - Hârşova; DN3 Constanţa - Murfatlar - Ostrov - Călăraşi (traversare cu bacul).Pagina a fost generata in 0.1284 secunde