Cel mai distrugător incendiu din istoria Californiei! Bilanţ cumplit!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cel mai distrugător incendiu din istoria Californiei! Bilanţ cumplit!

Externe 14 Noiembrie 2018 / 16:13 330 accesări

Bilanţul incendiului din nordul Californiei, cel mai distrugător din istoria acestui stat american, a ajuns la 48 de morţi, au anunţat marţi seară autorităţile americane.

Şase persoane au fost descoperite decedate în nordul capitalei statului, Sacramento, în localitatea Paradise, una dintre cele mai afectate de incendiul masiv, a anunţat şeriful comitatului Butte, Kory Honea, într-o conferinţă de presă. Numărul total al victimelor confirmate până în prezent în urma incendiului Camp Fire din nordul statului a ajuns astfel la 48. Potrivit informaţiilor oferite de Honea, a fost solicitată suplimentarea echipelor de intervenţie cu o sută de militari din cadrul Gărzii Naţionale în vederea eficientizării eforturilor de căutare a rămăşiţelor umane astfel încât locuitorii evacuaţi să poată reveni, potrivit Agerpres. Autorităţile şi-au exprimat speranţa că în următoarele zile vor putea oferi un interval de timp în care locuitorii vor putea reveni în zona evacuată. Şeriful a menţionat că optsprezece incidente asociate posibilelor furturi au fost raportate biroului său, iar şase persoane au fost arestate marţi, potrivit Agerpres.

Între timp, Pacific Gas and Electric Co (PG&E) şi compania-mamă au fost date în judecată de avocaţi care reprezintă mai multe victime ale incendiului, conform San Francisco Chronicle. În acţiunea intentată la Curtea supremă din San Francisco iniţiatorii procesului pretind că incendiul ar fi fost provocat de întreţinerea defectuoasă a reţelei de distribuţie a energiei electrice de către compania furnizoare.

Cauza incendiului se află ''în curs de investigare'', au precizat autorităţile în cadrul conferinţei de presă.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1877 secunde