Cel puţin 15 morţi într-o nouă serie de raiduri la Alep

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cel puţin 15 morţi într-o nouă serie de raiduri la Alep

Externe 08 Iunie 2016 / 18:20 3407 accesări

Cel puţin 15 persoane au murit şi alte zeci au fost rănite, miercuri, într-o nouă serie de raiduri aeriene efectuate în zone deţinute de rebelii sirieni din oraşul Alep, în nordul Siriei, fiind vizat şi un spital, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). Unul dintre raidurile aeriene de miercuri a avut loc în apropiere de spitalul Bayan din districtul Shaar, în estul oraşului Alep. Nu se ştie încă cine este responsabil pentru raidurile aeriene de miercuri, dar forţele regimului Bashar al-Asad încearcă să preia controlul în întregime asupra oraşului în care unele cartiere sunt ocupate de rebelii sirieni.

Marţi, când s-a adresat pentru prima dată Parlamentului nou-format în urma alegerilor din aprilie, preşedintele sirian, Bashar al-Asad, a promis că va recuceri fiecare centimetru din ţară de la oponenţii săi. În urmă cu două săptămâni, un oficial ONU a anunţat că aproximativ 600.000 de civili se află în stare de asediu în Siria, pe fondul confruntărilor armate dintre forţele regimului Assad şi grupările insurgente, în pofida armistiţiului parţial din ţară, cei mai mulţi fiind asediaţi de armata siriană. Dintre cei 592.700 de locuitori aflaţi sub asediu, o majoritate covârşitoare (452.700) se află în această situaţie din cauza armatei siriene, în periferiile rurale ale capitalei Damasc pe care încearcă să le recâştige de la rebeli. Din 27 februarie, un armistiţiu parţial este în vigoare în Siria, dar nu este valabil şi în cazul organizaţiilor teroriste Stat Islamic şi Al-Nusra, afiliată Al-Qaida.

Siria se confruntă din martie 2011 cu un conflict între forţele regimului Bashar al-Assad şi grupări rebele, printre care se află şi organizaţii teroriste precum Stat Islamic. Potrivit unui raport realizat de Centrul Sirian pentru Studii Politice, prezentat la începutul lunii februarie, circa 470.000 de persoane au murit în acest conflict, peste 1,9 milioane au fost rănite şi 45% dintre locuitori (peste 10,5 milioane) şi-au părăsit locuinţele, mutându-se în alte zone ale ţării sau emigrând.12