Celebrele tablouri din dosarul Vâlcov, în custodia Muzeului Naţional de Artă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Celebrele tablouri din dosarul Vâlcov, în custodia Muzeului Naţional de Artă

Eveniment 07 Aprilie 2015 / 00:00 498 accesări

Celebrele tablouri, xerografii, litografii, xeroxuri etc. ale lui Vâlcov, 125 după ultima numărătoare, reţinute de procurorii DNA după o aprigă căutare pe sub paturi, prin pereţi şi seifuri maligne, se află în custodia Muzeului Naţional de Artă a României (MNAR) din Bucureşti. Instituţia muzeală nu este însă implicată în evaluarea şi autentificarea obiectelor de artă preluate. Toate obiectele au fost sigilate DNA“ şi vor fi ţinute la dispoziţia acesteia pe tot parcursul cercetărilor, bunurile urmând a fi expertizate şi evaluate de un expert independent, care va fi desemnat de unitatea de Parchet, a precizat MNAR.

Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov a fost adus ieri din Arestul Poliţiei Capitalei la DNA, pentru a da noi declaraţii în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie. Darius Vâlcov a fost audiat şi în 2 aprilie la DNA, unde a mers după ce Senatul a avizat, în 1 aprilie, o nouă cerere a procurorilor de arestare a acestuia. Procurorii au cerut noul aviz de la Senat pentru urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a lui Darius Vâlcov după ce au extins acuzaţiile aduse acestuia, iniţial fiind începută urmărirea penală pe numele fostului ministru pentru trafic de influenţă. Astfel, Darius Vâlcov este acuzat şi că a folosit informaţii obţinute când a fost primar, senator şi ministru, pentru a sprijini o firmă de cadastru, una de contabilitate și un birou de avocatură. Procurorii susţin că aceste firme erau deţinute de Vâlcov, dar erau administrate prin interpuși.

Darius Vâlcov a stat în arest la domiciliu din 26 martie până în 2 aprilie, când a fost arestat preventiv pentru 23 de zile, până în 24 aprilie inclusiv. Instanţa supremă a admis în 2 aprilie contestaţia procurorilor DNA în cazul deciziei de arestare la domiciliu a lui Vâlcov, luată de un judecător de drepturi şi libertăţi de la ICCJ. Decizia a fost luată după ce procurorii l-au acuzat de trafic de influenţă, pentru că ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20 la sută din sumele încasate.



12