Cetăţean român, repatriat din Irak

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cetăţean român, repatriat din Irak

Externe 25 Februarie 2018 / 15:31 443 accesări

Ministerul Afacerilor Externe informează că, duminică, un cetăţean român a fost repatriat în siguranţă din Republica Irak, pe ruta terestră Erbil-Istanbul-Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al MAE, reprezentanţii Ambasadei României la Bagdad, ai Consulatului General al României la Istanbul şi ai Biroului Consular al României la Erbil, în coordonare permanentă cu Ministerul Afacerilor Externe, au acordat asistenţa consulară necesară în acest caz umanitar, prin emiterea documentului de călătorie şi efectuarea tuturor demersurilor aferente repatrierii pe cale terestră. MAE precizează că a suportat în întregime costurile privind transportul şi cazarea cetăţeanului român pe durata îndeplinirii formalităţilor. De asemenea, se menţionează că MAE continuă eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Republica Irak, menţinând în permanenţă legătura atât cu aceştia, cât şi cu autorităţile competente din regiune, potrivit Agerpres. În comunicat se arată că pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe este postat un avertisment de călătorie pentru Irak, prevăzut cu nivelul trei de alertă: "Există factori confirmaţi de risc - evitaţi călătoriile!" - http://www.mae.ro/travel-alerts/2936.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează solicitarea adresată cetăţenilor români prezenţi în zonele de conflict de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-şi înregistra prezenţa, astfel încât să poată beneficia de asistenţă şi protecţie consulară şi totodată de a consulta informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei "Călătoreşte în siguranţă", care poate fi descărcată de pe site-ul MAE pe orice telefon mobil de tip smartphone cu sistem de operare Android sau IOS, potrivit Agerpres.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziţia cetăţenilor români care călătoresc în străinătate serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îţi poate salva viaţa!".12
Pagina a fost generata in 0.1855 secunde