Cetăţeanul Coman - Ziua Ioropei, ieveniment de răsunet, la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cetăţeanul Coman - Ziua Ioropei, ieveniment de răsunet, la Constanța
22 Aprilie 2018 / 18:29 2043 accesări 14 comentarii

Cuvânt înainte: Primăria Constanța consideră că momentul de festivism grețos pe care îl organizează în fiecare an, de Ziua Europei, de-un penibil greu de depășit, poate fi considerat un eveniment cu care să te lauzi. Motiv pentru care le-am scris și eu, în avans, cronica evenimentului, ca să nu se întrerupă din aplaudat.

Constanța, orașul de la malul mării, poarta de intrare a țării noastre, a fost gazda sărbătorii de adâncă însemnătate pentru poporul nostru înfrățit cu toate popoarele din Europa, pe drumul neabătut de dezvoltare multilaterală economică socială și culturală, de întărire a relațiilor internaționale, având ca obiectiv suprem Pacea între popoarele continentului, așa cum a subliniat în repetate rânduri, cel mai iubit fiu al poporului nostru, tovarășul Liviu Dragnea, conducătorul partidului nostru, care și-a manifestat plenar dorința de a duce societatea noastră românească pe cele mai înalte culmi ale progresului și bunăstării. Ziua Europei, iată, a fost un nou și binefăcător moment în care toate forțele patriei noastre, umăr la umăr, muncitori și intelectuali, țărani și studenți, elevi și ostași ai bravei noastre Armate, alături de invitați din alte state prietene ale Europei Unite, au reafirmat în fața întregii lumi, hotărârea cu care vor merge pe calea luminoasă a construirii neîncetate a societății noastre!

Acolo unde Istoria milenară a poporului român este la ea acasă, Piața Ovidiu din Constanța s-a dovedit neîncăpătoare, la chemarea de a sărbători împreună, lansată de colectivul de tovarăși ai secției de Evenimente a Sfatului Popular Constanța, conduși cu pricepere și înțelepciune de unul din fiii mândrei Dobroge, tovarășul prim-secretar Decebal Făgădău. Sute de mii de tovarăși din toate colțurile țării au sosit încă de dimineață în piață, aducând cu ei drapele dragi ale tuturor popoarelor prietene din Europa noastră a Păcii și pancarte pe care se puteau citi vorbe de încurajare adresate tovarășilor din Germania, Franța, Italia și alte state, care fac toate eforturile să se îndrepte spre atingerea celor mai înalte năzuințe ale cetățenilor lor.

În jurul orei 9.00, în fața Muzeului de Istorie Națională și Arheologie, în fruntea unui important grup de tovarăși și tovarășe din conducerea județeană a partidului, atât din municipiul Constanța, cât și din localitățile învecinate, precum și alături de personalități marcante ale instituțiilor de cultură locale și județene, întotdeauna alături în cuget și simțiri pentru propășirea tinerei generații, tovarășul prim-secretar Decebal Făgădău a luat cuvântul, subliniind cuceririle economice, sociale și culturale pe care le-a înregistrat județul nostru în ultimul an, fiind îndelung aplaudat de sutele de mii de oameni prezenți la manifestare și primind ovații de la oamenii muncii, care și-au exprimat timp de peste 20 de minute susținerea pentru gândirea sa înțeleaptă strigând: Decebal, cel mai iubit!, Dragnea și cu Decebal, spre al nostru cincinal!, precum și alte îndemnuri la întrecerea în muncă.

În finalul manifestării, atât oaspeții orașului de la malul mării, cât și locuitorii săi, au admirat defilarea ostașilor forțelor noastre armate, au fluturat steaguri și au aplaudat, transmițând încă o dată, către toate popoarele prietene și frățești din Europa, mesajul de Pace și Unitate al României, așa cum cu putere au subliniat atât președintele partidului nostru, tovarășul Liviu Dragnea, cât și tovarășul prim-secretar al Sfatului Popular Constanța, Decebal Făgădău!

Loading...

14 comentarii

Cârcotaș 01:13:41 / 23 Aprilie 2018
Virgule

Multe virgule între subiect și predicat... Întrerup firul narațiunii deoarece nu sunt corect puse, din punctul de vedere gramatical! Dar, dacă noi, câțiva, putem citi.... bănuiesc că nu mai contează, câtă vreme scrieți „de rău“ :) Deci, să dăm în „ei“, în mama „lor“, deh :)

Cârcotaș 01:18:44 / 23 Aprilie 2018
revenire

Virgulă și între predicat și complementul direct : „au reafirmat în fața întregii lumi, hotărârea cu care vor merge pe calea luminoasă a construirii neîncetate a societății noastre!“ :) Soarta noastră fuse crudă cu gramatica latină :)

Costea 08:44:58 / 23 Aprilie 2018
Pentru Cârcotaș

Dupa parerea ta ar fi trebuit sa scrie tot textul fara virgule.Mai ce va mai place sa va da-ti rotunzi.Uite unde era profesorul academician de limba romana!Esenta textului nu te intereseaza Senior Alfonso Mapucii di Daravela? Bravo Cetatene Coman.Mereu iti apreciez comentariile, ca sunt facute de un profesionist .

Constanțean 10:33:40 / 23 Aprilie 2018
Corect, dar...

Felicitări pentru articol! In al doilea rānd observ totuși că nu v-a deranjat ca asta vară sa faceți parte din organizatorii circului stradal finanțat de Primarie, un spectacol de mare prost gust și lipsit de o valoare culturală reală. V-au platit bine macar?

Doar un cititor 10:56:42 / 23 Aprilie 2018
Lume, lume

Sper ca am pus corect virgula:) ce lume, domnle, ce lume! Omul spune clar despre ce se face vorbire: ziua ioropei! Și voi faceți atac la persoana! Comane, nu-i bagă in seama pe ăștia, ca e invidioși, ca ei n-are unde sa scrie sau, dacă are, nu-i ceteste nimeni:) da-i înainte, ca de voci din astea avem nevoie! Altminteri se vede imediat ce jurnaliști iau bani de la primărie și care nu:) cei care pupa primăria in... dos unde credeți ca se încadrează?

Cetățeanul Coman 11:22:48 / 23 Aprilie 2018
Pentru Constanțean

Vara trecută am ajutat la câteva desfășurarea a câteva evenimente culturale la invitația unor organizatori, nu a Primăriei. Pentru Primărie am lucrat voluntar cca 3 lui, timp în care am încercat să îi ajut în relaționarea cu zona non-profit. Imposibil, din păcate...

Cetățeanul Coman 11:25:48 / 23 Aprilie 2018
Pentru Cârcotaș

Gramatica, precum și limbajul folosit, vor să creioneze o imagine grotescă. Mă așteptam la ceva mai consistent. Puțin, foarte puțin.

Cetățeanul Coman 11:27:17 / 23 Aprilie 2018
Pentru Doar un cititor

Mulțumesc pentru observație. Tocmai eram pe cale să cred că ne-a murit și sarcasmul :)

Constantean 16:28:22 / 23 Aprilie 2018
Candidează!

Decât să dai numai cu gura, (Felicitări, încă o dată) ce-ar fi sa candidezi pentru funcția de Primar al Constanței? Începând cu un referendum de demitere a actualului primar.

TANTIAGLAIA 11:30:17 / 24 Aprilie 2018
Pentru Constantean

hmmm..........buna gluma ! da' gluma sa ramana ! SPER ! nu aia cu demiterea ci aia cu candidatura dlui Cetateanul Coman / si sunt prea comod sa uzez de diacritice , sic !

De ce SPERI sa rămână doar o glumă? 12:24:38 / 24 Aprilie 2018
Pentru TANTIAGLAIA

Este cumva o amenințare indirecta, dar vizibilă la adresa mea? S-a hotărât deja "catindatul" în vreo sufragerie ? N-am nimic împotriva daca se găsește un candidat mai bun in mod democratic mai ales că cetățeanul Coman a rămas fără reacție de data asta, dar speranțele tale scrise cu diacritice sun cam ciudate. Suna a amenințare. Ești băiat cu ochi albaștri sau căprui?

Cetățeanul Coman 17:15:40 / 24 Aprilie 2018
Pentru Constantean

Mulțumesc pentru propunere. Nu contest că nu m-am gândit, dar, deocamdată, nu este cazul. Deocamdată.

Mirco 17:09:25 / 25 Aprilie 2018
Pentru Cetățeanul Coman

Cinsti ar fi fost sa recunoasteti ca aveti .rul in doua luntri.Cel putin pin nu demult marsati in alta parte ma refer agreati alt paert.Dar ii de inteles acum dehh pureci sar de pe ciinele mort migreaza de unde singele ii cal si este de mincat.Asta fara nici o aluzie in dragostea dvs fata de NTV.Zic si eu posibil sa nu gresesc posibil sa nu gresesc.Deci ramine la aprecierea dvs.In fapt sinteti ceva semanator lui Palaz.Dinsu cu ajutorul inocentilor traieste 4 ani incasind de la buget din taxe si impozite.Da inteleg argumente multe ve-ti avea sincer in zadar tote.Stiu muuult mai multe decit credeti k as sti.

marin 17:12:12 / 25 Aprilie 2018
Pentru Cetățeanul Coman

Da da gramatica lui ii precara da f precara. Eu da da eu zic asa cred corect gramatical ALUPIGUS dragule.Credeti ca m-am exprimat corect gramatical vb desigur.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2055 secunde