CFR Marfă, despre trenul deraiat: Nu sunt scurgeri de conţinut, nu există impact asupra mediului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

CFR Marfă, despre trenul deraiat: Nu sunt scurgeri de conţinut, nu există impact asupra mediului

Social 17 Noiembrie 2016 / 17:40 604 accesări

CFR Marfă transmite că nu sunt scurgeri de conţinut din vagoane, în cazul trenului deraiat în județul Harghita, şi că nu se pune problema unui impact asupra mediului, la faţa locului deplasându-se şi reprezentanţi ai Agenţiei pentru Investigare Feroviară Română, potrivit unui comunicat. "Menţionăm că nu sunt scurgeri de conţinut din vagoane şi nu există un impact asupra mediului. La faţa locului s-au deplasat echipe ale CFR Marfă şi AGIFER (Agenţia pentru Investigare Feroviară Română), precum şi echipe de intervenţie ale CFR SA pentru repunerea pe şine a vagoanelor deraiate şi stabilirea motivelor care au dus la deraierea acestora. CFR Marfă împreună cu celelalte autorităţi feroviare întreprind toate măsurile operative necesare având drept scop reluarea circulaţiei traficului de călători şi de mărfuri în condiţii de siguranţă", se arată într-un comunicat al CFR Marfă.

Patru vagoane ale unui tren de marfă încărcat cu azotat de amoniu au deraiat în judeţul Harghita, două trenuri cu călători fiind blocate în gările Lăzarea şi Topliţa din cauza accidentului. Circulaţia feroviară pe secţia Gheorghieni - Topliţa este oprită, la ora transmiterii ştirii, din cauza deraierii a patru vagoane din compunerea unui tren de marfă, la intrarea în staţia Ditrău, potrivit Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA. "Sunt patru vagoane deraiate din compunerea unui tren de marfă cu 24 de vagoane, la intrarea în stația Ditrău. Stația se află între Gheorghieni și Toplița. Zona este asigurată, reprezentanții sunt acolo, se vor lua toate măsurile astfel încât să existe cât mai puține efecte negative în urma acestui eveniment. La acest moment nu avem mai multe informații despre cum se va relua circulația pe zona respectivă. Avem două trenuri de călători care așteaptă, au fost oprite temporar în stațiile adiacente Lazărea și Toplița. Legătura cu călătorii este menținută de șeful trenului", a declarat purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.

Trenul de marfă asigura un transport pe relaţia Tg. Mureş - Constanţa. "Este vorba despre un tren tip marfar, compus din 24 de vagoane, 4 dintre ele au deraiat, dar nu sunt răsturnate. Trenul transporta azotat de amoniu ambalat în saci. Zona a fost izolată de ISU Harghita, iar acum aşteptăm reprezentanţii Autorităţii Feroviare de Siguranţă. Singura problemă este că avem blocate în Topliţa şi Lăzarea două trenuri personal, cu 30 şi, respectiv, 37 de călători. Eu mă îndrept acum către locul incidentului. Nu sunt răniţi", a declarat prefectul de Harghita, Adrian-Jean Andrei.

La faţa locului s-a deplasat şi Poliţia Transporturi Feroviare, potrivit IPJ Harghita.12