Chapecoense va primi trofeul Copa Sudamericana

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Chapecoense va primi trofeul Copa Sudamericana
Sport 04 Decembrie 2016 / 16:56 232 accesări 0 comentarii
Sicriele cu trupurile neînsufleţite ale fotbaliștilor de la Chapecoense au fost transportate pe stadionul echipei braziliene

Sicriele cu trupurile neînsufleţite ale fotbaliștilor de la Chapecoense au fost transportate pe stadionul echipei braziliene

Echipa braziliană de fotbal Chapecoense, care şi-a pierdut o mare parte din jucători în accidentul aviatic petrecut în noaptea de luni spre marţi, în apropiere de Medellin, va fi desemnată câştigătoarea trofeului Copa Sudamericana. „CONMEBOL ne-a anunţat că Chapecoense va fi declarată campioană în Copa Sudamericana. Clubul va primi şi premiul de 6,9 milioane euro pentru trofeu. Nu ştiu dacă va exista o ceremonie de înmânare a trofeului”, a declarat pentru presa braziliană Ivan Tazzo, preşedintele celor de la Chapecoense.

Avionul în care se afla şi echipa braziliană de primă ligă Chapecoense s-a prăbuşit în cursul nopţii de luni spre marţi, la 30 de kilometri de oraşul columbian Medellin. Bilanţul a fost de 71 de morţi şi şase supravieţuitori, dintre care trei fotbalişti: Alan Ruschel, Neto şi Follmann. Alţi 19 jucători şi oameni din staff-ul echipei şi-au pierdut viaţa.

Prima manşă a finalei turneului Copa Sudamericana, a doua competiţie intercluburi din America de Sud după Copa Libertadores, era programată miercuri 30 noiembrie. În seara respectivă, aproximativ 45.000 de fani au umplut stadionul pe care ar fi trebuit să se dispute meciul dintre Atletico Nacional şi Chapecoense.

TRUPURILE NEÎNSUFLEŢITE ALE JUCĂTORILOR ECHIPEI CHAPECOENSE AU FOST REPATRIATE

Trupurile neînsufleţite ale celor 71 de persoane care au decedat în urma prăbuşirii avionului au fost repatriate sâmbătă, iar peste 100.000 de oameni au participat la un eveniment comemorativ pe stadionul echipei de fotbal Chapecoense. 19 dintre victimele accidentului aviatic erau componenţi ai echipei Chapecoense, iar alte persoane făceau parte din staff sau erau jurnalişti. Preşedintele Braziliei, Michel Temer, a întâmpinat la aeroport avioanele cu trupurile neînsufleţite ale jucătorilor echipei Chapecoense. Focuri de artificii au fost declanşate în momentul aterizării acestor avioane.

Doar şase persoane au supravieţuit în urma accidentului aviatic care a avut loc luni în vecinătatea oraşului Medellin: trei fotbalişti, portarul Jackson Ragnar Follmann, fundaşii Helio Hermito Zampier Neto şi Alan Luciano Ruschel, jurnalistul Rafael Henzel, însoţitoarea de bord Jimena Suarez şi tehnicianul de zbor Erwin Tumiri.

Vineri, pe străzile din Medellin, sute de oameni au adus un ultim omagiu victimelor acestei tragedii aviatice. 64 de brazilieni, cinci bolivieni, un venezuelean şi un paraguayan au decedat luni.

Un minut de reculegere este ținut înaintea fiecărui meci de fotbal din acest weekend, potrivit unei decizii a FIFA, iar jucătorii poartă banderole negre pe braţe.

Chapecoense ar fi trebuit să dispute finala turneului Copa Sudamericana, a doua competiţie intercluburi din America de Sud după Copa Libertadores. Manşa tur dintre Atletico Nacional (Columbia) şi Chapecoense era programată miercuri, 30 noiembrie, la Medellin. Echipa din oraşul Chapeco, fondată în 1973, a promovat în prima ligă din Brazilia în 2014. Cu o etapă înainte de finalul campionatului brazilian, Chapecoense ocupă locul 9 în clasament.

Citește și:

Fanii echipei Atletico Nacional au umplut stadionul la ora meciului cu ChapecoenseŞtiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1931 secunde