Christine Lagarde a demisionat de la conducerea FMI

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Christine Lagarde a demisionat de la conducerea FMI
Externe 16 Iulie 2019 / 19:13 249 accesări 0 comentarii

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, a anunţat marţi că şi-a depus demisia de la conducerea instituţiei financiare, în urma nominalizării la preşedinţia Băncii Centrale Europene (BCE), urmând ca decizia să intre în vigoare începând cu 12 septembrie. Demisia Christinei Lagarde dă posibilitatea Fondului de a-şi alege un nou lider.

Christine Lagarde a devenit prima femeie care deţine funcţia de director general al Fondului Monetar Internaţional, în iulie 2011, în 2016 obţinând al doilea mandat de cinci ani la conducerea FMI. Acest ultim mandat urma să se încheie la sfârşitul lunii iulie 2021.

Conform unei cutume care datează de la înfiinţarea Băncii Mondiale şi a Fondului Monetar Internaţional, în fruntea BM este numit un american, iar europenii desemnează persoana de la şefia Fondului Monetar Internaţional.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1977 secunde