Cine este noul procuror-șef adjunct al DIICOT?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cine este noul procuror-șef adjunct al DIICOT?

Justiție 31 Mai 2016 / 20:38 1107 accesări
Ioana Albani

Ioana Albani

Ministerul Justiției a anunțat, marți, propunerea pentru un mandat de trei ani în funcția de procuror-șef adjunct al DIICOT: Ioana Albani a fost propusă după ce la data de 19 mai a fost delegată pe această funcție, pentru o perioadă de șase luni. "Ministrul Justiției a transmis marți, 31 mai 2016, Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de numire în funcția de procuror-șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a doamnei procuror Ioana Bogdana Albani, pe o perioadă de 3 ani. În desemnarea propunerii, ministrul Justiției a avut în vedere rezultatele obținute de doamna procuror în cadrul DIICOT, din care face parte încă de la înființare, precum și experiența profesională și îndeplinirea criteriilor de integritate", informează ministerul printr-un comunicat de presă. Potrivit procedurii, Ioana Albani va susține un interviu în fața Secției pentru procurori a CSM, iar avizul consiliului va fi trimis ulterior președintelui României. Klaus Iohannis este cel care decide dacă Ioana Albani va fi numită în funcție.

La data de 19 mai, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a delegat-o pe Ioana Albani, pentru o perioadă de șase luni, în funcția de procuror-șef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizat şi Terorism, după ce magistratului Georgiana Hosu i-a expirat mandatul.

CINE ESTE IOANA ALBANI?

Ioana Albani este procuror din anul 2000, activând până în 2001 în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, dar și la Parchetul Tribunalului București. Ulterior, a ajuns la Parchetul General, unde, până în 2004, s-a ocupat îndeosebi de combaterea infracțiunilor informatice. În perioada 2004 - 2005, a ocupat funcția de șef al Serviciului de Combatere a Infracțiunilor Informatice din cadrul DIICOT, iar din noiembrie 2005 până în iunie 2006 a fost delegată procuror-șef adjunct al DIICOT. Din 2006 a revenit la conducerea serviciului, unde a activat până joi, când a fost delegată în funcția de procuror-șef adjunct al DIICOT. Din anul 2013, procurorul Georgiana Hosu a ocupat funcția de adjunct al procurorului-șef DIICOT, mandatul acesteia expirând la data de 16 mai. După arestarea Alinei Bica, până la numirea în funcția de șef al direcției a lui Daniel Horodniceanu, Georgiana Hosu a asigurat, ca interimar, conducerea unității de parchet.12