Ciocolata care nu îngraşă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ciocolata care nu îngraşă

Sănătate 22 Februarie 2010 / 00:00 730 accesări

Ciocolata sănătoasă, care nu îngraşă şi poate fi mâncată şi în timpul postului, a devenit realitate, după ce un grup de cercetători britanici a inventat o reţetă pentru a înlocui grăsimile cu apa. Potrivit cercetătorilor, descoperirea lor ar putea ajuta la rezolvarea “crizei de obezitate” din Marea Britanie, prin producerea unei noi generaţii de alimente sănătoase. Ciocolata cu un conţinut scăzut de grăsimi, inventată de britanicii de la Universitatea din Birmingham, conţine aproape două treimi apă şi are un gust identic cu cea obişnuită. Cercetătorii britanici încearcă în prezent să aplice aceeaşi formulă de înlocuire a grăsimilor cu apă în cazul maionezei şi a terciului de ovăz, mâncare tradiţională britanică. Cifrele oficiale arată că obezitatea în rândul copiilor britanici a crescut de la 10% în 1995, la 17% în 2008, în timp ce aprox. un adult din patru este obez. Cercetătorii de la Universitatea din Birmingham au descoperit că pot înlocui particulele de grăsime dintr-o ciocolată normală cu substanţe fără calorii precum apă, aer sau gel.

Taguri articol


12