Cioloș își donează salariul din aprilie campaniei pentru Cumințenia Pământului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cioloș își donează salariul din aprilie campaniei pentru Cumințenia Pământului

22 Mai 2016 / 18:55 460 accesări

Premierul Dacian Cioloș a anunțat duminică, într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook, că a decis să doneze salariul său din luna aprilie campaniei pentru Cumințenia Pământului a lui Brâncuși.

"A început campania pentru Cumințenia Pamântului a lui Brâncuși. În ce mă privește, am decis să donez salariul din luna aprilie pentru acest proiect. Vă îndemn și pe voi, pe fiecare, să faceți după cum vă îndeamnă conștiința și după posibilitățile pe care le aveți. Eu unul am decis să fac acest lucru pentru că Brâncuși e și al meu!", spune Cioloș, în mesajul său.

Guvernul și Ministerul Culturii au lansat oficial joi, 19 mai, campania de susținere a subscripției naționale pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși -"Cumințenia Pământului".

Potrivit unui comunicat al Executivului remis AGERPRES, campania se va derula până pe 30 septembrie și are nevoie de un sprijin cât mai larg, așa cum s-a întâmplat și în cazul Ateneului Român.

Executivul mai afirmă că, după ce mai multe opere ale lui Brâncuși au fost achiziționate în ultimii ani de proprietari privați, această sculptură, reprezentativă pentru întreaga sa operă, este ultima pe care statul român o mai poate recupera, pentru a o putea face accesibilă publicului larg și iubitorilor de artă.12