Companii care microcipează oamenii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Solutie pentru a evita contactul fizic în pandemie Companii care microcipează oamenii
Lifestyle 18 Iulie 2020 / 10:39 398 accesări 0 comentarii

Microciparea este o metodă controversată încă, iar cei care o critică susțin că dezantajele și riscul ca datele personale de pe cipuri să fie furate sunt mai mari decât avantajele.

În Suedia, acolo unde această tehnologie a început să fie implementată, sunt tot mai multe companii care folosesc această metodă pentru a ușura accesul clienților sau al angajaților la locul de muncă.

Tehnologia constă în implantarea unui microcip sub pielea de la mână, pentru a fi accesibil în activitățile cotidiene, spre exemplu: accesarea smartphone-ului, deschiderea ușii de la intrare, plata la magazin.


Cum sunt folosite microcipurile:

- Înlocuiesc toate portofelele electronice, cardurile bancare, de travel și tot felul de carduri de acces. Pot fi folosite pentru efectuarea de plăți numai prin atingerea terminalului cu mâna.

- Procedura, cu tot cu microcip, costă în jur de 180 de dolari. Unele companii oferă gratuit acest serviciu angajaților lor.

- Nu conțin GPS, așadar persoana care poartă un microcip nu poate fi urmărită.

- Funcționează doar la o distanță de câțiva milimetri de dispozitivul de citire, deci informațiile de pe el sunt greu de furat.

- Sunt pasive, adică doar conțin informații, dar nu pot accesa la rândul lor informațiile de pe alte dispozitive.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1156 secunde