Concertul de violoncel și chitară a fost reprogramat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Concertul de violoncel și chitară a fost reprogramat

Cultură 28 Februarie 2016 / 18:24 1043 accesări

Concertul pe care violoncelistul Ghiorghiță Tănase și chitaristul Laurențiu Marinescu trebuiau să-l susțină pe 28 februarie, de la ora 20.30, în clubul Doors, a fost reprogramat pentru o dată care va fi anunțată ulterior.

Laurențiu Marinescu cântă folk, pop și rock. La realizarea celor două CD-uri pe care și-a pus semnătura - „Câmpii de dragoste și flori” și „Scrisoare pe nisip” - a colaborat cu violoncelistul Ghiorghiță Tănase. Pe acesta, iubitorii muzicii culte din Constanța, care obișnuiesc să meargă la evenimentele Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, îl cunosc foarte bine, ca membru al orchestrei simfonice a teatrului tomitan, dar și ca solist instrumentist, în cadrul recitalurilor organizate în foaierul instituției de cultură.

Cei care vor să-l (re)asculte sunt așteptați vineri, de la ora 19.00, la Teatrul „Oleg Danovski”, unde Ghiorghiță Tănase va fi solistul Concertului nr. 2 pentru violoncel și orchestră în Re major, de Joseph Haydn. În programul concertului se mai regăsesc și Adagio pentru orchestră de coarde, de Samuel Barber, și Simfonia nr. 1 în Do minor, de Johannes Brahms. La pupitrul orchestrei simfonice se va afla dirijorul Andrew Neer din Statele Unite ale Americii.

Citește și:

Violoncelul și chitara, în duet

Magie cu violoncel, tobe, Anton Pann și... Paparude

Violoncelistul Ghiorghiță Tănase, de la Varna la Constanța

Emoții de noiembrie în acorduri de violoncel12