Consfătuire a cadrelor didactice de limba turcă și religie islamică

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Consfătuire a cadrelor didactice de limba turcă și religie islamică
Educație 07 Octombrie 2019 / 15:11 1503 accesări 0 comentarii

Uniunea Democrată Turcă din România a organizat, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Consfătuirea cadrelor didactice de limba turcă și religie islamică, în perioada 2-5 octombrie, la Sinaia. Evenimentul a fost coordonat de comisia de învățământ a UDTR și de președintele acesteia, prof. Vildan Bormambet.

Lucrările Consfătuirii cadrelor didactice de limbă turcă și religie islamică au debutat în data de 3 octombrie și au reunit 22 de profesori din județele Constanța și Tulcea. Lucrările au fost deschise de președintele comisiei de învățământ a UDTR, prof. Vildan Bormambet, în prezența subsecretarului de stat al Departamentului pentru Relații Interetnice, Aledin Amet, a secretarului general al Uniunii Democrate Turce din România, prof. Ervin Ibraim și a inspectorului școlar din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, prof. Icbal Anefi. La consfătuire a luat parte și consilierul pe probleme de educație din cadrul Ambasadei Republicii Turcia la București, Seyfi Ozkan. Participanţii la consfătuire au propus organizarea de întâlniri periodice între responsabilii cu învăţământul în limbile minorităţilor naţionale din cadrul MEN şi ISJ Constanţa, dar şi a unor cursuri de perfecţionare pentru profesorii de limba turcă şi religie islamică atât în ţară, cât şi în Republica Turcia. În cadrul dezbaterilor a fost subliniată necesitatea elaborării urgente a manualelor de Limba Maternă Turcă pentru clasele V-VIII şi elaborarea celor de Religie islamică. Potrivit declaraţiei preşedintelui comsiei de învăţământ, prof. Vildan Bormambet, „participanţii la eveniment au subliniat necesitatea organizării de către UDTR, în parteneriat cu MEN şi ISJ, a unor întâlniri de lucru săptămânale a reprezentanţilor acestor instituţii cu profesorii de limba turcă şi religie islamică”. Tot în cadrul consfătuirii s-a stabilit ca prof. Aysel Arif să coordoneze activitatea profesorilor de limba turcă din Centrul Pedagogic din Constanţa, iar prof. Nurdanie Bolat, pe cea a celor din Medgidia.

Consfătuirea cadrelor didactice de limba turcă și religie islamică este organizată anual de UDTR și reunește profesorii care predau limba maternă turcă și religia islamică în învățământul primar, gimnazial și liceal. În cadrul consfătuirii s-a desfășurat și cursul, „Metode și strategii pentru o școală sigură, fără bullying", susținut de metodiști de la CCD București.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2091 secunde