Consilier militar rus, mort în bombardamentele din Siria

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pierderi grele

Consilier militar rus, mort în bombardamentele din Siria

Externe 07 Decembrie 2016 / 16:02 347 accesări

Un colonel rus care servea drept consilier militar în Siria a murit în urma rănilor suferite în cursul unui bombardament al forțelor rebele care ar fi vizat o zonă rezidențială din zona de vest a orașului Alep, a anunțat Ministerul rus al Apărării. ”Colonelul Ruslan Galitsky a decedat în spital, după ce a fost grav rănit. Doctorii militari ruși au luptat pentru viața sa, mai multe zile. Ofițerul a fost rănit în cursul unui bombardament de artilerie al militanților așa-numitei opoziții, care a vizat o zonă rezidențială din partea de vest a Alepului”, a anunțat Ministerul rus al Apărării. Colonelul a fost recomandat pentru a fi decorat postum, a mai precizat ministerul. Un alt consilier militar rus și-a pierdut viața la începutul acestui an, după ce militanții rețelei teroriste Stat Islamic au bombardat o garnizoană militară a armatei siriene. Ofițerul a suferit răni fatale. Luni, doi medici militari ruşi au fost ucişi, iar altul a fost rănit într-un atac cu obuze lansat de opoziţia siriană asupra unui spital de campanie din oraşul Alep. Rusia a trimis efective militare în Siria pentru a susţine administraţia Bashar al-Assad.

Rebelii sirieni s-au retras din zona veche a orașului Alep, iar după mai multe zile de confruntări, forțele loiale regimului Assad controlează aproximativ 75% din zona de est a orașului, scrie BBC News online. Agenția publică de știri Sana a comunicat că forțele guvernamentale au ocupat două districte aflate la nord de vechea citadelă, după ce rebelii s-au retras spre sud. În urma pierderii celor două districte, rebelii au fost nevoiți să evacueze și alte zone din partea veche a orașului. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunțat că zonele controlate de rebeli, în sud-estul Alepului, au fost vizate de bombardamente de artilerie în cursul nopții, soldate cu decesul a cel puțin 15 persoane. Zeci de mii de civili locuiesc în continuare în districtele controlate de rebeli, unde rezervele de alimente sunt aproape epuizate și niciun spital nu mai funcționează. Moscova și Guvernul de la Damasc au respins cererile pentru implementarea unui acord de încetare a focului la Alep, în schimb intensificând operațiunile militare în oraș.

Mai multe rachete sol-sol lansate din Israel au căzut în zona unui aeroport militar aflat în apropiere de Damasc, cauzând un incendiu, însă nu au fost anunțate victime, a declarat o sursă militară siriană. Atacul cu rachete a avut loc miercuri dimineață și a vizat aeroportul militar Mezzeh.12
Pagina a fost generata in 0.1547 secunde