Consiliul General CNATDCU va vota joi raportul comisiei în cazul Kovesi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ministerul Educaţiei:

Consiliul General CNATDCU va vota joi raportul comisiei în cazul Kovesi

Justiție 05 Decembrie 2016 / 14:09 340 accesări

Consiliul General al CNATDCU va vota joi raportul Comisiei de Ştiinţe Juridice referitor la acuzaţia de plagiat în cazul procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei.

"Joi, Consiliul General al CNATDCU se va întâlni, iar unul dintre subiectele aflate pe ordinea de zi a şedinţei este votul asupra raportului referitor la acuzaţia de plagiat în ceea ce o priveşte pe doamna Kovesi. Raportul a fost trimis către Consiliul General, joi se va vota raportul. Membrii Consiliului General îşi vor da votul asupra raportului înaintat de Comisia de Ştiinţe Juridice", a declarat, Mirabela Amarandei, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei.

Comisia de Etică din cadrul Universității de Vest Timișoara a anunţat, pe 17 noiembrie, că 564 de rânduri din lucrarea de doctorat a Laurei Codruța Kovesi sunt similare cu alte surse, iar în ceea ce privește sesizarea făcută privind plagiatul, specialiștii au tranmis că aceasta este parțial fondată.

"Având în vedere că teza de doctorat supusă analizei are 11.512 rânduri, cele 564 de rânduri, găsite ca fiind similare în raport cu sesizarea înregistrată la UEFISCDI nr. 2567/13.10.2016 cu alte surse, reprezintă un grad de similaritate de 4,9 %. În absenţa unui raport a unei comisii de specialitate, Comisia de Etică şi Deontologie Profesională din UVT îşi asumă în acest moment gradul de similaritate", se arăta în comunicatul transmis de Comisia de Etică din cadrul Universității de Vest Timișoara.

Sursa citată a mai arătat că au fost consultate toate documentele puse la dispoziție de către autorii sesizării și de către persoana vizată, verificând fiecare paragraf din teză ce face obiectul sesizării și comparându-le cu sursele indicate de programul informatic iThenticate.12
Pagina a fost generata in 0.2255 secunde