CONSTANȚA! Aproape toți pacienții care au ajuns la spital, INTERNAȚI!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În perioada 1 - 7 octombrie CONSTANȚA! Aproape toți pacienții care au ajuns la spital, INTERNAȚI!
Sănătate 08 Octombrie 2018 / 17:24 1948 accesări 0 comentarii

Aproape toți pacienții care au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța, în perioada 1 - 7 octombrie, au fost spitalizați. Mai exact, din cele 52 de cazuri de boală diareică acută (BDA), medicii au decis ca 35 să rămână pe patul de spital, starea lor de sănătate fiind precară. Deși, teoretic, sezonul lor a trecut, iată că doctorii încă se mai confruntă cu astfel de cazuri. Așa că reamintim sfaturile specialiștilor.

BDA este dată de o mare diversitate de germeni (bacterii, virusuri, protozoare, fungi). Indiferent cărei clase aparțin și ce denumire poartă, germenii infecțioși cauzează o diaree acută infecțioasă, care se manifestă vizibil prin scaune apoase frecvente, deshidratare în grade variate (care reprezintă urgență principală în asemenea situații), vărsături, febră. Potrivit masterului european în promovarea sănătății și educație pentru sănătate din cadrul Direcției de Sănătate Publică Județeană Constanța, dr. Loti Popescu, profilaxia bolii diareice implică aplicarea unui întreg ansamblu de măsuri de prevenire și de supraveghere a infecțiilor intestinale. Pentru aceasta, trebuie respectate o serie de măsuri de igienă personală și colectivă, astfel: spălarea pe mâini ori de câte ori este cazul (înainte și după masă, după folosirea WC-ului, la venirea acasă); spălarea sub jet puternic de apă a fructelor și legumelor; consumul de apă doar din surse sigure, autorizate; verificarea termenului de garanție și a menținerii la rece pentru toate alimentele pe care le cumpărăm; evitarea consumului de conserve mai ales în sezonul cald; evitarea consumului de băuturi neîmbuteliate; evitarea consumului de alimente care se alterează repede (frișcă, creme, maioneze), a înghețatei dezghețate, mai ales în sezonul cald; efectuarea controalelor periodice (examene bacteriologice) pentru personalul care lucrează în sectorul alimentar, personalul din instalațiile centrale de apă și personalul de îngrijire din sectorul infantil. Prevenirea este singurul mijloc de protecție împotriva infecțiilor și a BDA, reamintesc medicii.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.7083 secunde