Constanţa: RESTO propune organizarea unui eveniment pilot cu peste 1.000 de participanţi pe litoral, în condiţii de siguranţă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Constanţa: RESTO propune organizarea unui eveniment pilot cu peste 1.000 de participanţi pe litoral, în condiţii de siguranţă

Economie 07 Aprilie 2021 / 07:46 403 accesări

Asociaţia Patronală a Restaurantelor, Cafenelelor, Barurilor, Cluburilor, Saloanelor de Evenimente şi Beach Barurilor (RESTO) Constanţa propune autorităţilor organizarea în luna iulie a unui eveniment pilot pe litoral, după modelul unuia similar derulat în Olanda.

"Se apropie Sezonul Litoral 2021 şi nu dorim să mai avem o vară fără evenimente!
Industria caută soluţii, iar Asociaţia Patronală RESTO Constanţa vrea să organizeze un eveniment în luna iulie, eveniment la care să participe peste 1.000 de persoane, care trebuie să prezinte un test COVID negativ ori certificat de vaccinare", se arată într-o postare pe pagina deFacebooka RESTO Constanţa.

Conform sursei citate, în jur de 1.300 de persoane au participat la o petrecere organizată într-un club din Amsterdam, pentru a testa riscurile la care ar fi supusă populaţia în cazul ridicării restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus, astfel încât autorităţile să ia cea mai bună decizie privind redeschiderea ţării. Un astfel de eveniment ar putea avea loc şi pe litoralul românesc.

RESTO Constanţa anunţă că a înaintat respectiva propunere către Direcţia de Sănătate Publică, în condiţiile în care organizarea evenimentelor ce au devenit tradiţionale - Untold sau Neversea - este pusă sub semnul întrebării din cauza pandemiei de coronavirus.

Preşedintele onorific al RESTO Constanţa, Corina Martin, a menţionat că participanţii la eveniment vor fi monitorizaţi, iar dacă rezultatele medicale, după 14 zile, vor fi bune, atunci s-ar putea redeschide industria evenimentelor în România, chiar dacă se vor impune anumite condiţii de acces.

"La o discuţie pe care am avut-o cu directorul DSP, Cristina Schipor, am avansat o propunere ca noi, Asociaţia RESTO să organizăm un eveniment pilot pe litoral, după modelul celui derulat în Olanda. Se apropie deja sezonul estival şi ar fi deja a doua vară fără evenimente pe litoral, iar din punctul nostru de vedere credem că industria de evenimente trebuie redeschisă, chiar dacă impunem anumite condiţii de acces la evenimente.

Adică, după modelul companiilor aeriene, care impun restricţii la urcarea la bord, de ce nu am face şi noi la fel? Vrem sa monitorizăm împreună cu DSP şi cu alte instituţii evenimentul şi dorim să putem analiza apoi rezultatele", a spus reprezentanta RESTO Constanţa.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1706 secunde