Constanța va găzdui Cupa Intercontinentală la padbol!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În perioada 31 august - 3 septembrie

Constanța va găzdui Cupa Intercontinentală la padbol!

Sport 13 Martie 2017 / 17:24 528 accesări

Padbolul este un amestec între fotbal-tenis și padel și se joacă într-o cușcă înconjurată de pereți de sticlă

Padbolul este un amestec între fotbal-tenis și padel și se joacă într-o cușcă înconjurată de pereți de sticlă

Cel mai spectaculos sport „importat” în România, padbol, inventat în 2008, în Argentina, programează în acest an, în perioada 31 august - 3 septembrie, în Sala Sporturilor din Constanța, prima competiție internațională găzduită de România, Cupa Intercontinentală, eveniment organizat de Asociația Română de Padbol, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța. Padbolul a adus României titlul de campioană mondială în întrecerea feminină la competiția desfășurată în luna noiembrie a anului trecut în Uruguay, prin Anemaria Gherghel, desemnată cea mai valoroasă jucătoare a turneului feminin, și Florina Chiar, iar acum tricolorii se gândesc să obțină alte medalii. Padbolul este un amestec între fotbal-tenis și padel și se joacă într-o cușcă înconjurată de pereți de sticlă. „Sportul născut în țara lui Messi ridică show-ul la fileu la o primă competiție internațională organizată în România”, a postat, pe pagina personală de Facebook, Elisabeta Gherghișan, președintele Asociației Române de Padbol.

În 2015, în stațiunea Mamaia, au fost amenajate terenuri speciale, pe care s-au disputat multe meciuri în care cei interesați s-au inițiat în acest sport spectaculos. Foștii fotbaliști Rică Neaga și Giani Kiriță au fost primii ambasadori Padbol în România, în 2015 și 2016, iar printre cei care au evoluat la Mamaia s-au mai numărat Petre Marin și Sebastian Moga. Iar la lansarea padbolului de la Mamaia, în iulie 2015, a asistat și Gheorghe Hagi, alături de fiul său, Ianis.

„Organizarea Cupei Intercontinentale 2017 reprezintă pentru Asociația Română de Padbol o mare onoare, având în vedere timpul foarte scurt de când Padbol a fost lansat în România. Votul de încredere primit din partea celorlalți membri ai Federației Internaționale lansează practic dezvoltarea Padbol atât în România, cât și în Europa de Est. Ar fi nemaipomenit de frumos să ajungem cât mai sus pe podium, chiar la noi acasă, însă va fi greu în fața unor echipe precum cele din Spania, Argentina, Uruguay, care se antrenează împreună de mulți ani. Suntem siguri că atât mândria jucătorilor de a-și reprezenta țările, cât și premiile oferite vor face ca evenimentul să fie un adevărat spectacol de tehnică și exotism sud-american pe pământ românesc”, a declarat, în exclusivitate pentru cotidianul „Telegraf”, Elisabeta Gherghișan.

Citește și:

Echipa feminină a României, campioană mondială la padbol!

Gică Hagi, prezent la lansarea padbol în Mamaia12
Pagina a fost generata in 0.3023 secunde