Controlul de la DNA, analizat de CSM

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Controlul de la DNA, analizat de CSM
Justiție 07 Septembrie 2017 / 08:00 685 accesări 1 comentariu

Memoriul Laurei Codruţa Kovesi şi notele echipei de control a Inspectiei Judiciare care a efectuat verificarea la DNA, sunt discutate în Secţia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii. Memoriul depus la CSM de procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, se referă la faptul că nu şi-a putut prezenta punctul de vedere în timpul controlului efectuat de Inspecţia Judiciară. Șefa echipei de control de la Inspecția Judiciară, care a coordonat verificările la DNA, a trimis zilele trecute o notă CSM-ului în care exprimă nemulțumirile față de felul în care s-au făcut aceste verificări.

Elena Rădescu, cea care a coordonat echipa de inspectori, spune că de-a lungul verificărilor, unii inspectori, subalterni ai săi, au avut un ton ridicat față de procurorii de la DNA, și că de multe ori, în timpul controalelor, a fost verificată materialitatea dosarelor, mai mult decât atât, șefa echipei de control de la inspecția judiciar, care a coordonat verificările la DNA, spune că s-ar fi dorit o prelungire a controlului mai mult decât era necesar.

Toate aceste nemulțumiri sunt exprimate într-o notă care cuprinde de 12 pagini și care zilele trecute a ajuns la specialiștii de la CSM.

Saptămâna trecută, în sedința CSM s-au facut acuzații grave. O tabără a boicotat ședința de plen, acuzând nereguli în controlul efectuat de IJ la DNA, iar cealaltă a invocat încălcarea legii.

1 comentariu

Nicu duru 22:41:02 / 11 Septembrie 2017
Slugile tot slugi.

Pana la urma ați șters postarea. Slugile scriu în fiecare zi un articol antijustitie. . Cat despre demnitatea de a fi jurnalist.. Sclavi scriu numai după dictare.. Știu ca și aceasta postare va fi ștearsă. .Dar eu o sa postez iar..

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.3087 secunde