Convoi NATO, vizat de un atac sinucigaș în Afganistan

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Convoi NATO, vizat de un atac sinucigaș în Afganistan

Externe 03 Mai 2017 / 16:27 634 accesări

Un aparent atac sinucigaș a avut loc miercuri în apropierea ambasadei SUA în Kabul și pare să fi vizat un convoi de autovehicule blindate ale forțelor NATO, potrivit unor martori și oficiali ai forțelor de securitate, citați de Reuters. Explozia, care, conform oficialilor forțelor de securitate aflați la fața locului, a fost un atac sinucigaș, a distrus de asemenea și a afectat o serie de mașini ale unor civili.

Nu au fost raportate până în prezent informații în privința unor posibile daune sau victime. La începutul lunii aprilie, armata Statelor Unite a lansat o bombă de mare putere în estul Afganistanului, vizând poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic.

Dispozitivul exploziv GBU-43, cunoscut informal drept "mama tuturor bombelor", este de tip termobaric, utilizând oxigenul din aer pentru a produce o undă de presiune şi căldură extrem de puternică. Bomba conţine 11 tone de explozibil. Practic, acesta este cel mai puternic dispozitiv exploziv non-nuclear, adică cea mai puternică bombă convenţională.

Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic ocupă teritorii în nord-estul Siriei, în nord-vestul Irakului, în nordul Libiei, în nordul Egiptului şi în sud-estul Afganistanului, unde a instituit "un califat".

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.727 secunde