Copile, nu deveni o victimă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Copile, nu deveni o victimă!

Eveniment 22 Noiembrie 2017 / 16:23 617 accesări

La data de 22 noiembrie a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au vizitat Grădinița „Perluțele Mării”, Școala gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza“ și Colegiul Tehnic „Pontica” din municipiul Constanța, unde au desfășurat activități informativ preventive cu privire la delincvența juvenilă și victimizarea minorilor.

Astfel, pe parcursul activității, au fost abordate teme privind recunoașterea și respectarea semnelor de circulație, prevenirea victimizării minorilor prin accidente rutiere, prevenirea dispariției de minori, dar și agresivitatea și violența în mediul școlar. Acțiunile polițiștilor au constat în distribuirea de materiale cu recomandări și sfaturi preventive, precum calendare și flyere, astfel încât elevii să conștientizeze și, totodată, să evite potențialele pericole la care s-ar putea expune.

Totodată, elevilor li s-a amintit despre comportamentul pe care ar trebui să-l adopte la școală, acasă, dar și în trafic, iar cei mici s-au putut bucura de vizualizarea unor filme preventiv-educative, cu imagini sugestive.

Activitățile desfășurate fac parte din Programul național de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, prioritate națională și locală.12
Pagina a fost generata in 0.1847 secunde