Cristina Neagu a primit trofeul pentru cea mai valoroasă handbalistă din lume în 2018

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Luni, la Campionatul Mondial din Japonia Cristina Neagu a primit trofeul pentru cea mai valoroasă handbalistă din lume în 2018
Sport 02 Decembrie 2019 / 14:06 391 accesări 0 comentarii
Cristina Neagu şi trofeul cucerit pe merit (sursa foto: Facebook FRH - Federația Română de Handbal)

Cristina Neagu şi trofeul cucerit pe merit (sursa foto: Facebook FRH - Federația Română de Handbal)

În cadrul unei festivităţi care a avut loc luni, în Japonia, la Kumamoto, în pauza meciului dintre Japonia şi Republica Democrată Congo, din Grupa D a Campionatului Mondial de handbal feminin, Cristina Neagu, căpitanul reprezentativei României, a primit trofeul pentru cea mai bună jucătoare din lume în 2018. Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) a desemnat-o pe Cristina Neagu, la 18 martie, cea mai valoroasă handbalistă a lumii în anul 2018, aceasta fiind a patra distincţie de acest fel pentru sportiva noastră, după ce a obţinut trofeul şi în 2010, 2015 şi 2016.

Cristina Neagu este prima jucătoare din lume care câştigă de patru ori acest titlu. Neagu a primit şi un cec în valoare de 10.000 de euro şi a fost nominalizată la titlul de jucătoarea anului 2019. Alături de ea au mai fost nominalizate handbalistele Ana Vyahireva (Rusia), Amandine Leynaud (Franţa), Stine Oftedal (Norvegia) şi Estelle Nze Minko (Franţa).

Cristina Neagu a primit distincţia similară şi din partea forului european de profil (EHF) pentru anul 2018, după ce a devenit golgheterul all-time al Campionatului European, cu 193 de goluri.

La masculin, în 2018, danezul Mikkel Hansen a fost ales cel mai bun jucător, pentru a treia oară în carieră.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1509 secunde