Criză financiară la noi? Nici vorbă! Românii invadează Europa de 1 Decembrie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Hmmm!

Criză financiară la noi? Nici vorbă! Românii invadează Europa de 1 Decembrie

Turism 29 Octombrie 2017 / 15:55 2167 accesări
Numărul românilor care-și petrec peste hotare minivacanța de 1 Decembrie este aproape dublu față de anul trecut

Numărul românilor care-și petrec peste hotare minivacanța de 1 Decembrie este aproape dublu față de anul trecut

În timp ce analiștii lansează semnale alarmiste despre deficitul bugetar și criza financiară care ne așteaptă la colț, românii se pregătesc pentru minivacanța de 1 Decembrie, ziua naţională a României. Și nu oricum, ci își planifică excursii peste hotare pentru perioada 29 noiembrie - 3 decembrie. Doar pentru vacanțele în Italia, Spania și Austria, cererea aproape s-a dublat față de anul trecut. „Cu ocazia weekend-ului prelungit de la finalul lunii noiembrie, interesul românilor pentru a străbate ţările europene este semnificativ mai mare faţă de 2016. În topul celor mai căutate destinaţii este Italia, cu o creştere de 89% faţă de anul trecut, Roma fiind atracţia principală”, dezvăluie un studiu realizat de portalul momondo.ro. Pe locul al doilea în căutările efectuate pe acest site turistic se află Spania, cu o creștere de 95% față de 2016, şi în special Barcelona, care îi atrage pe călătorii români tot mai mult, în creștere cu 93%, chiar şi pe fondul evenimentelor politice şi economice petrecute în Catalonia. Cu o creştere asemănătoare în căutări este Austria (91%), Viena fiind oraşul către care mai mulţi români (un plus de 95% față de anul trecut) plănuiesc să se îndrepte în minivacanţa de 1 Decembrie. Potrivit momondo.ro, cele mai mari creşteri în căutări au fost înregistrate, însă, pentru Belgia (+144%), Franţa (+120%) şi Portugalia (+102%), românii căutând vacanțe în marile capitale, Bruxelles (+137%), Paris (+124%) şi Lisabona (+102%). Și Germania este în continuare o destinaţie atractivă şi accesibilă, indiferent de sezon, pentru începutul lunii decembrie căutările de zbor crescând cu 62% faţă de 2016 şi cu 44% spre capitala Berlin.

S-AU IEFTINIT BILETELE DE AVION

Preţul zborurilor către aceste destinaţii diferă considerabil, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. "Deşi Barcelona este pe locul al doilea în preferinţele românilor pentru minivacanţa de la finalul lunii noiembrie, preţul ofertelor de zbor către capitala Cataloniei are cea mai mare scădere, 29%, din Top 10 cele mai căutate destinaţii. Totodată, faţă de preţurile înregistrate pentru aceeaşi perioadă a anului trecut, ofertele de zbor mai ieftine anul acesta cu plecare din Bucureşti sunt către Paris, Amsterdam şi Viena, cu 19%, 17% şi, respectiv 16%. Şi în cazul zborurilor către Londra şi Lisabona preţurile au scăzut, cu -12% pentru ambele destinaţii", anunță autorii studiului.

Singurele destinaţii care au devenit mai scumpe pentru finalul lunii noiembrie 2017 faţă de 2016, când vine vorba de ofertele de zbor, sunt Berlin, 10%, şi Bruxelles, 3%. Roma rămâne destinaţia din top cu oferte de zbor cu plecare din Bucureşti al căror preţ nu s-a modificat, astfel că cei mai mulţi călători români care vor reveni în capitala Italiei la finalul lunii noiembrie pot lua în calcul un buget similar cu cel de anul trecut. "Anul acesta, faptul că au existat mai multe sărbători legale pentru români faţă de anul trecut s-a văzut şi în căutările efectuate pe momondo.ro. Am observat că mulţi dintre aceştia au căutat rute în Europa şi un exemplu recent în acest sens este creşterea semnificativă pentru destinaţiile clasice, Roma, Barcelona şi Berlin, pentru weekend-ul prelungit de 1 Decembrie. Diferenţa de preţuri pentru zborurile operate de companiile aeriene mari poate fi un factor care a influenţat decizia călătorilor români de a accesa ofertele lor şi de a-şi rezerva o călătorie pentru sfârşitul lunii noiembrie. În acelaşi timp, planificarea unei călătorii în weekend-ul cu Ziua Naţională a României ar putea fi legată şi de necesitatea a tot mai mulţi români de a sărbători împreună cu prietenii şi rudele din diaspora", a spus Mircea Giurcă, marketing manager Momondo în România.

Taguri articol


Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1983 secunde