CSM a admis cererea Alinei Ghica de apărare a reputaţiei profesionale survenită soluţiei privind completurile

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
CSM a admis cererea Alinei Ghica de apărare a reputaţiei profesionale survenită soluţiei privind completurile
Justiție 11 Ianuarie 2019 / 14:39 333 accesări 1 comentariu
Judecător Alina Nicoleta Ghica

Judecător Alina Nicoleta Ghica

Judecătorii CSM au admis, în unanimitate, cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulate de Alina Ghica, fost preşedinte CSM şi vicepreşedinte al CAB. Ghica a înaintat cererea după ce au apărut articole care o criticau pentru decizia privind completurile de 5 judecători de la ÎCCJ.

„Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât admiterea cererii de apărare a reputaţiei profesionale a doamnei judecător ALINA NICOLETA GHICA, vicepreşedinte al Curţii de Apel Bucureşti”, se arată în decizia Secţiei pentru judecători a CSM. Decizia a fost luată de către judecătorii CSM în unanimitate.

Judecătorul Alina Ghica a formulat cererea de apărare a reputaţiei profesionale după ce au apărut mai multe articole în presă în care era criticată pentru decizia din dosarul de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) privind constituirea completelor de 5 judecători de la instanţa supremă.

Liviu Dragnea a contestat, la Curtea de Apel Bucureşti, hotărârea ÎCCJ privind constituirea completelor de 5 judecători, iar Alina Ghica a admis-o, deoarece trebuia aşteptată motivarea Curţii Constituţionale. Prin decizie, a fost suspendată hotărârea Colegiului de conducere al ICCJ prin care a fost organizată, la începutul lunii noiembrie, tragerea la sorţi a Completurilor de 5 judecători. Ulterior, la ÎCCJ a mai avut loc o tragere la sorţi. În raportul întocmit cu privire la cererea de apărare a reputaţiei, inspectorii judiciari arată că informaţiile din presă sugerau că imparţialitatea Alinei Ghica a fost influenţată de anumite interese.

„Astfel, se constată că informaţiile, în modalitatea prezentată în articolele analizate, cu privire la modificarea completului de judecată şi la modalitatea de soluţionare a dosarului nr. 7249/2/2018 al Curţii de Apel Bucureşti, precum şi lansarea în spaţiul public unor informaţii prin care se acreditează ideea că imparţialitatea judecătorului a fost influenţată de persoane cu anumite interese, pot avea drept consecinţă formarea unei păreri publice defavorabile cu privire la reputaţia profesională a doamnei judecător Alina Nicoleta Ghica, în măsură să şustifice intervenţia CSM pentru apărarea reputaţiei profesionale a magistratului în cauză”, se arată în raportul Inspecţiei Judiciare.

Loading...

1 comentariu

Lazăr cercel 16:47:19 / 13 Ianuarie 2019
PDL PNL CIUMA NEAGRĂ și WC JOHANIS

PDL PNL CIUMA NEAGRĂ și WC JOHANIS trebuie scoși în afara legii..Ce nedreptăți au făcut acești mafioți ai PDL PNL CIUMA NEAGRĂ ar trebui să răspundă PENALL .Ce apărare a onoarei cereți Voi judecătorii au acestui sistem ticăloșit ? Când a-ți DISTRUS destinul a milioane de romanii !!!!!!..De ce nu s-au opus acei judecătorii când au dat acele sentințe MIZERABILELE știind că COMPLETUL de judecătorii nu e constituit Legal !!!!!?????... Într-o țară normală ar fi trebuit că VOI ăștia care vă numiți "judecătorii" să luați loc în PUȘCĂRIE un LOCUL celor pe care i-ați PARADIT ...MAI AVEȚI O ȘANSĂ ..... IEȘIȚI ȘI SPUNEȚI CINE VA ORDONAT SA INCALCATI LEGEA, CINE VA SUSȚINUT ..... DACĂ VREȚI SA VA SALVAȚI ONOAREA IN ULTIMA SECUNDĂ !!!!!!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1837 secunde