„Culise și galanterii - Doors Club Style“, dialoguri cu scriitoarea Amelia Stănescu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Culise și galanterii - Doors Club Style“, dialoguri cu scriitoarea Amelia Stănescu

Cultură 03 Februarie 2018 / 18:08 1381 accesări

Poeta Amelia Stănescu lansează, pe 11 februarie, cel mai recent volum care-i poartă semnătura: „Culise și galanterii - Doors Club Style“. Cartea publicată la editura ieșeană Zona Publishers nu cuprinde între coperțile sale versuri, așa cum s-ar crede, ci interviuri, descriere de experiențe, portrete în cuvinte; poeta constănțeană nefiind la primul volum de acest fel, dacă ne amintim de „Metafora de urgenţă”, tot cu interviuri și portrete literare. Astfel, duminică, 11 februarie, de la ora 18:00, Amelia Stănescu vă propune o discuție liberă și neconvențională despre artiștii care au urcat pe scena clubului Doors. Povești de viață și întâmplări de culise. Motivul principal este lansarea volumului „Culise și galanterii – Doors Club Style”, Editura Zona Publishers, Iași, 2018.

Portrete/ Interviuri/ Întâlniri/ Testimoniale – o carte cu și despre artiștii care au concertat la Doors Club Constanța sau pe scenele celor două festivaluri de la White Horse, Costinești (Out Of Doors Fest sau Folk Fest Remember Costinești). Provocări, emoții, poezie, spirit, agițatie, atmosferă boemă.

Poeta Amelia Stănescu, ale cărei versuri au fost traduse, de-a lungul timpului, în italiană, germană, engleză, maghiară, chineză sau japoneză, s-a născut pe 22 iunie 1974, la Constanţa. Aceasta este licenţiată în Filologie (1997) şi în Drept (2007). Din anul 2006, este doctor în domeniul Filologie. Membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Bucureşti, Secţia Poezie, aceasta a debutat editorial în anul 1993, cu volumul de versuri „Căutători de cuvinte”. Au urmat volumele: „Doar mie mi-e frică” (1999), „Versuri/Gedichte” (1999), „Poeme/Poemi” (2001), „Exaltata juxta aquas” (2004), „Mecanica firii” (2005) - distins de către Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România cu Premiul „Cartea de poezie a anului 2005", precum și cu Premiul pentru Poezie al Editurii Ex Ponto.

Invitați ai serii și personaje tomitane ale cărții: Aida Tavitian, Daniel Iancu, Walter Ghicolescu.

Moderator: Sorin Lucian Ionescu.

Info și rezervări la tel.: 0763661622.12