Cum te va surprinde Ziua Marinei în acest an

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cum te va surprinde Ziua Marinei în acest an
Divertisment 12 August 2017 / 08:44 1102 accesări 1 comentariu

Dacă participi la Ziua Marinei de ani buni și crezi că le-ai văzut pe toate, în 2017, această sărbătoare te va surprinde cu totul. Spectacolul din acest an va fi la alt nivel, iar cei care vor alege să își petreacă ziua de 15 august pe faleza Comandamentului Flotei vor vedea exerciții militare în premieră, desfășurări de forțe impresionante și demonstrații de excepție. Colonelul Corneliu Pavel de la Forțele Navale Române a declarat, pentru „Telegraf”, că anul acesta vom avea parte de mai multe premiere la Ziua Marinei. Una dintre ele este reprezentată de zborurile cu aeronavele F16 Fighting Falcon, recent intrate în flota aeriană a Armatei Române. Ele vor fi secondate de bătrânele, dar puternicele avioane MiG-21 Lancer și Eurofighter Typhoon (pilotate de englezi). Totodată, colonelul Pavel ne-a dezvăluit o parte din surprizele de care vor avea parte spectatorii. „Pentru prima dată, vom pune la cale un exercițiu de inserție prin parașutare. De asemenea, vor exista ample exerciții militare la care vor participa 15 nave, 15 ambarcațiuni militare, 10 aeronave și 3.000 de militari”, a declarat col. Corneliu Pavel.

CE MANIFESTĂRI VOR AVEA LOC

În preambulul evenimentelor din 15 august, marinarii militari organizează sâmbătă, 12 august, între orele 08.30 și 18.30, Ziua Porţilor Deschise. Evenimentul are loc în Portul Militar (Dana 0), unde va fi amenajată o expoziţie de tehnică şi armament. În paralel, între orele 17.00 și 19.00, se va desfășura un concert al Muzicii Militare a Forţelor Navale, la deschiderea celei de-a IX-a ediţii a Târgului de carte „Gaudeamus”. Acest eveniment are loc la sediul Radio Constanţa (Vila nr. 1 Mamaia). Luni, 14 august, între orele 8.00 și 10.00, va avea loc o ceremonie militară şi religioasă în memoria eroilor mării, organizată la Monumentul „Crucea Marinarului“, pe faleza din Constanţa. Marţi, 15 august, manifestările dedicate Zilei Marinei Române vor fi între orele 9.55 și 13.00, perioadă în care va avea loc exerciţiul demonstrativ pe mare al Forţelor Navale Române, în faţa Comandamentului Flotei. De la ora 13.00, în Portul Turistic Tomis, se desfășoară jocuri şi concursuri marinăreşti. La Mangalia, sâmbătă, 12 august, între orele 10.00 și 18.00 este Ziua Porţilor Deschise, în Portul Militar Mangalia, ocazie cu care turiștii și nu numai pot vedea o expoziţie de tehnică militară şi armament, dar au ocazia și să viziteze navele militare. Marţi, 15 august, între orele 9.00 și 12.00, va avea loc un exerciţiu demonstrativ al Forţelor Navale Române.

1 comentariu

Asd 14:23:59 / 12 August 2017
...

Ne va surprinde cu aglomeratie si o sumedenie de ghiolbani... ca-n fiecare an.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1923 secunde