Cum va arăta Cazinoul constănțean după reabilitare. Galerie FOTO

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cum va arăta Cazinoul constănțean după reabilitare. Galerie FOTO
Politică 08 Mai 2019 / 20:09 1889 accesări 3 comentarii

Guvernul a adoptat, miercuri, o hotărâre privind indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea şi restaurarea cazinoului din Constanţa, a anunţat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Nelu Barbu. Valoarea proiectului este de aproximativ 112 milioane lei, iar termenul de execuţie este de 30 luni.

„În şedinţa de Guvern de astăzi a fost aprobată o hotărâre privind indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea şi restaurarea cazinoului din Constanţa - o clădire cu subsol, parter, un etaj, mansardă, tot parter şi rampă de acces către subsol, precum şi realizarea lucrărilor exterioare, mă refer aici la reabilitare platformă terasă, reţele de utilităţi, zid de apărare şi balustradă”, a declarat Nelu Barbu, la finalul şedinţei de Guvern.

Ministerul Dezvoltării transmite că valoarea estimată a proiectului este de aproximatic 112 milioane de lei, iar perioada de execuţie este de 30 de luni.

„Durata estimativă pentru realizarea proiectului este de 30 de luni (3 luni etapa de proiectare şi 27 de luni cea de execuţie). Lucrările la unul dintre cele mai importante obiective turistice din România vor fi realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), iar valoarea totală estimată a investiţiei este de 111.553.449,35 lei (cu TVA)”, potrivit comunicatului transmis de minister.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, faţă de documentaţia avizată iniţial, în anul 2015, principalele modificări vizează:
„- reconfigurarea funcţională şi adaptarea spaţiilor interioare şi exterioare la noile funcţiuni propuse prin tema de proiectare, reprezentative pentru viaţa social-culturală a oraşului şi pentru un monument de categorie ”A” cu valoare arhitecturală şi istorică excepţională;
- adaptarea proiectelor de arhitectură, structură şi instalaţii la noile funcţiuni propuse, ţinând cont de actualizarea expertizelor şi studiile la această fază de proiectare;
- revizuirea documentaţiilor de arhitectură şi componente artistice (pictură murală, stucco-marmură, stucatură policromă, metal şi vitralii) pentru tratarea corespunzătoare a degradărilor survenite în perioada 2014 - 2018;
- actualizarea normativelor de proiectare şi a legislaţiei în domeniu”.

Taguri articol
Loading...

3 comentarii

Cârcotaș 22:57:05 / 08 Mai 2019
greseala in titlu!

Nu există „rerabilitare“, există „reabilitare“. Dar o mică greșeală într-un titlu nu a omorât pe nimeni... câtă vreme REABILITAREA chiar se va face...

Lucifer 09:00:08 / 12 Mai 2019
Pe bune?

Hai s-o văd si p-asta.

MIHAI 18:49:53 / 13 Mai 2019
RESTAURARE NU REABILITARE

Presupunand ca se va reusi pana la urma sa se "reabiliteze" Cazinoul, trebuie "reabilitati" toti cei vinovati de distrugerea acestei claditri emblematice. Sa se termine cu suportarea pagubelor de catre cetateni (care au si partea lor de vina votand demagogii si hotii) si sa plateasca lucrarile de restaurare (nu de reabilitare) cei vinoivati, adica toti parlamentarii, primarii, consilierii si sefii de partide care au asistat nepasatori la distrugerea Cazinoului. Chiar si asa, potrivit intentiilor si promisiunilor specifice campaniilor electorale si potrivit modului in care se procedeaza in Romania, vor trece ani de zile pana cand se va face documentatia, Vor urma alti ani in care se vor desfasura licitatiile si care, potrivit traditiei, se vor finaliza dupa indelungate procese intentate de firmele nemultumite. In sfarsit, dupa toate acestea, se va constata ca nu mai sunt bani, iar daca se vor gasi si banii necesari nu se vor gasi specialistii si meseriasii care sa execute lucrarile, apelandu-se probabil la cârpacii din firmele clientelare partidului aflat la putere. Si in final, se va ajunge sa plangem pe ruinele raposatului Cazinou cum s-a plans un poet pe ruinile Târgoviştei. In concluzie, faţă de promisiunea facuta, sa ne amintim de fabula lui Toparceanu care se incheie cu morala " Cine crede tot ce-i spui, este vai de capul lui". Vor trece insa alegerile si vom intra pe fagasul normal pe care-l cunoastem si cu care ne-am obisnuit de 30 de ani.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1727 secunde