Cum verificați dacă un medic are dreptul să profeseze

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cum verificați dacă un medic are dreptul să profeseze
Sănătate 12 Februarie 2019 / 10:51 2051 accesări 1 comentariu

După cazul falsului chirurg Italian absolvent de opt clase, Matteo Politi, acuzat că a operat în mai multe clinici private din Bucureşti,și a cazului româncei fără liceu Raluca Daniela Bârsan care opera în Spitalul Județean Ilfov situate în inima Capitalei, ar fi bine să verificaţi statusul unui medic înainte de o a efectua o vizită la respectivul doctor.

Colegiul Medicilor din România are organizat pe site-ul instituţiei un registru unde veţi putea căuta care este statusul unui medic din punct de vedere profesional.

În acest registru vor apărea informaţii despre judeţul de apartenenţă la Colegiul Medicilor, numele, statusul şi specialitatea.

Registrul poate fi accesat la următoarea adresă:

https://regmed.cmr.ro/registrul-medicilor

La accesarea site-ului Registrul Medicilor din România veţi fi întâmpinaţi de următorul mesaj:

“În vederea utilizării acestui website, vă rugăm să tineţi cont de următoarele aspecte:

· Datele disponibile pe această pagină au caracter informativ şi sunt actualizate periodic.

· Datele publicate pe această pagină nu reprezintă starea de fapt a situaţiei membrilor, aceasta putându-se confirma numai de către colegiul teritorial al cărui membru este medicul.

· Datele publicate pe site-ul Colegiul Medicilor din România au fost colectate, verificate, introduse şi actualizate de colegiile teritoriale ale medicilor.

· Responsabilitatea asupra conţinutului datelor revine în exclusivitate colegiilor teritoriale ale medicilor.

· Dreptul de a modifica şi transmite datele în vederea afişării de către Colegiul Medicilor din România aparţine colegiilor teritoriale ale medicilor.

· În cazul în care datele nu corespund realităţii/ situaţiei actuale, medicul se poate adresa în scris colegiului teritorial. Refuzul înscrierii, al reînscrierii sau al menţinerii datelor în Registrul unic al medicilor se contestă de către medic la consiliul colegiului teritorial al cărui membru este.”

Pe acest site puteţi căuta un medic după nume, prenume sau codul de identificară profesională.

După verificare, în dreptul rubricii status va apărea unul dintre următoarele statusuri: activ, inactiv, fost membru, neconfirmat.

Legenda pusă la dispoziţie de site-ul colegiului medicilor are următorul cuprins:

“Activ- status acordat medicului membru al C.M.R. care îndeplineşte toate condiţiile prevăzute de lege pentru exercitarea profesiei;

Inactiv- status acordat medicului membru al C.M.R. care nu îndeplineşte toate condiţiile prevăzute de lege pentru exercitarea profesiei;

Fost membru- medicul care a deţinut în trecut calitatea de membru al C.M.R.;

Neconfirmat- datele medicul trebuie validate direct de către Colegiul Teritorial al cărui membru este.”

Loading...

1 comentariu

Raspopitu 16:40:22 / 12 Februarie 2019
Cum verificam daca un medic este doctor

Simplu . Va întrebam pe voi absolvenți a unor studii superioare de jurnalism . Mi-a venit o idee : câți dintre cei care se considera jurnaliști sunt cu acte in regula ?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1661 secunde