”Da” sancționării penale a celor care colectează fondul şcolii!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Asociația Elevilor Constanţa: ”Da” sancționării penale a celor care colectează fondul şcolii!
Educație 06 Decembrie 2015 / 15:17 801 accesări 2 comentarii

Asociația Elevilor din Constanța susține propunerea legislativă privind introducerea unor sancțiuni de natură penală pentru cei care colectează în mod ilegal fondul școlii, depusă în cursul acestei săptămâni la Camera Deputaților. ”Colectarea fondului școlii este modul în care elevii, beneficarii principali ai actului de educație, și părinții acestora se substituie autorităților statului, care refuză să finanțeze în mod corespunzător unitățile de învățământ. Destinația fondului școlii este variată, acești bani fiind folosiți pentru cheltuieli materiale, cum ar fi instrumentele de scris de la clasă, investiții sau pentru asigurarea pazei unității de învățământ. Toate cheltuielile prezentate mai înainte trebuie suportate din bugetul unității de învățământ. Pentru bunuri și servicii, banii trebuie să provină de la bugetul de stat, din finanțarea de bază, iar pentru investiții și asigurarea pazei, din finanțarea complementară a autorităților locale”, se arată în comunicatul Asociației Elevilor. Conform sursei citate, fondul școlii este considerat în mentalul colectiv ca o practică pozitivă, prin care este ajutat sistemul educațional, dar nu este așa. „În România, învățământul de stat este gratuit, acest drept fiind consacrat de art. 32 alin. (4) din Constituție. Suntem de părere că, dacă fondul școlii nu va mai fi colectat, statul va fi obligat să finanțeze în mod corespunzător sistemul de educație”, se mai arată în comunicatul Asociației Elevilor Constanța.

Loading...

2 comentarii

Cristina 16:07:51 / 06 Decembrie 2015
Paza in scoli

Buna ziua! Primordiala pentru noi parintii este siguranta copiilor nostri. Asa ca daca cine trebuie sa asigure serviciile de paza in institutiile de invatamant nu o face, n-o sa stam cu mainile in san pana la primul eveniment neplacut care sa scoata bani de la buget.

Gabi 20:46:30 / 06 Decembrie 2015
Fondul clasei - venituri necuvenite !

Perfect .....sa se termine cu metoda asta " stransul banilor " la scoala si cu fanfaronada celor cu potential financiar !

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1906 secunde