"Dacă Mircea Băsescu ia șapte ani pentru 600.000 de euro, eu să iau de șase ori mai puțin!"

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Marian Căpățână, în fața instanței:

"Dacă Mircea Băsescu ia șapte ani pentru 600.000 de euro, eu să iau de șase ori mai puțin!"

Eveniment 11 Decembrie 2015 / 18:43 1443 accesări

Ultimul termen de fond în procesul în care Mircea Băsescu este acuzat de trafic de influență a avut loc vineri, la Tribunalul Constanța. Urmează ca instanța să se pronunțe în acest dosar pe data de 21 decembrie. În ședința de vineri, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au cerut condamnarea la închisoare cu executare a celor doi inculpați, Mircea Băsescu și fostul președinte al PDL Drăgănești-Olt, Marian Căpățână, în cazul lui Băsescu aceștia solicitând pedeapsa maximă. Procurorii au arătat că Marian Căpățână a recunoscut că ar fi intermediat mita plătită lui Mircea Băsescu de rudele lui Bercea Mondial, pentru ca fratele fostului președinte al țării să tragă sforile necesare eliberării interlopului oltean din închisoare. Aceștia au precizat că există la dosar o înregistrare în care Mircea Băsescu recunoaște că a primit 250.000 de euro de la membrii familiei Anghel. Conform procurorilor, diferența de 350.000 de euro ar fi rămas la Căpățână. Tocmai de aceea, DNA mai solicită confiscarea sumei de 250.000 de euro din conturile lui Mircea Băsescu și a 350.000 de euro din cele ale lui Marian Căpățână.

Pe de altă parte, avocatul lui Mircea Băsescu a susținut că procurorii DNA nu au probe pentru incriminarea clientului său și că afirmațiile făcute de Marian Căpățână pe parcursul cercetărilor sunt contradictorii. El a cerut achitarea lui Mircea Băsescu. Marian Căpățână, în schimb, a solicitat în fața instanței ca pedeapsa sa să fie de șase ori mai mică decât cea a fratelui fostului președinte. "Mircea Băsescu s-a ales cu 600.000 de euro de la familia Anghel, eu am luat 100.000. Dacă el ia șapte ani pentru 600.000 de euro, eu ar trebui să iau de șase ori mai puțin. Să pună mâna să le dea (n.r. - Mircea Băsescu) banii înapoi oamenilor", a spus Căpățână. Mircea Băsescu și-a susținut din nou nevinovăția în fața magistraților, afirmând că nu a făcut nimic altceva decât să îi sfătuiască pe membrii familiei lui Bercea Mondial să respecte legea.

Mircea Băsescu și Marian Căpățână se află sub control judiciar, după ce magistrații Tribunalului Constanța au respins, la începutul lunii decembrie, solicitările celor doi de revocare a măsurii. Conform anchetatorilor, Mircea Băsescu este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, a cerut și a primit de la Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, 600.000 de euro pentru a-l ajuta pe interlopul oltean să iasă din închisoare. Mircea Băsescu ar fi primit mita prin intermediul lui Căpățână, care era, la acea dată, președintele PDL Drăgănești-Olt. Anchetatorii spun că Mircea Băsescu le-a lăsat pe rudele lui Bercea să creadă că are influență asupra magistraților și că poate obține pentru acesta fie o pedeapsă egală cu perioada de detenție deja executată, fie punerea lui în libertate.12
Pagina a fost generata in 0.1584 secunde