Dan Andronic, la DNA, într-un dosar mai vechi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Dan Andronic, la DNA, într-un dosar mai vechi

Justiție 11 Aprilie 2017 / 13:16 487 accesări

Jurnalistul Dan Andronic a ajuns, marți, la sediul DNA, pentru a fi audiat în dosarul în care sunt cercetate Ioana Băsescu și Elena Udrea. Andronic este însoțit de un avocat. "Eu sunt personalitatea pe care o așteptați. E săptămâna patimilor, trebuie să te aștepți la tot", a declarat Dan Andronic înainte de audieri. Surse judiciare au declarat că jurnalistul este audiat în dosarul în care Ioana Băsescu, fiica fostului președinte al României, este cercetată pentru instigare la abuz în serviciu și la spălare de bani, în legătură cu camoania electorală din anul 2009. Și Elena Udrea este cercetată în acest dosar. Procurorii o acuză pe Elena Udrea că a fost cea care a realizat legătura dintre persoanele care obțineau banii pe cale nelegală și prestatorii de servicii legate de campanie.

Jurnalistul Dan Andronic a publicat, luni, un articol în evz.ro, în care susținea că în seara celui de al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 2009 a mers la locuința lui Gabriel Oprea, în calitate de consultant politic, unde se aflau, printre alții, George Maior, șef al SRI la momentul respectiv, Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, și Laura Codruța Kovesi, la momentul acela procuror general al României. Dan Andronic scria că Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi erau preocupați, în seara alegerilor, de victoria lui Traian Băsescu.

Laura Codruța Kovesi a refuzat, marți, la Curtea de Apel Ploiești să comenteze afirmațiile jurnalistului. În replică, Andronic a precizat : Nu comentează, asa e când nu ai răspunsuri.12