De ce s-a închis Centrul „Casa Soarelui“? Vezi ADEVĂRUL!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Direcția de Sănătate Constanța are explicații: De ce s-a închis Centrul „Casa Soarelui“? Vezi ADEVĂRUL!
Sănătate 27 Septembrie 2017 / 16:37 2816 accesări 1 comentariu

În edițiile trecute ale cotidianului nostru arătam cum Centrul de Îngrijiri Paliative ”Casa Soarelui” din Constanța și-a tras obloanele. Ce înseamnă asta? Toți bolnavii de cancer în fază terminală care erau îngrijiți aici de adevărați profesioniști nu vor mai avea o... casă a lor. Cum era și firesc, reacțiile nu au întârziat să apară. Oamenii, fie că vorbim despre familii ale bolnavilor, despre constănțeni, pur și simplu, sau personalul medical, cu toții s-au arătat extrem de indignați de decizia luată, mai ales că unitatea era singura de acest gen din Constanța. Față de situația prezentată, oficiali ai Direcției de Sănătate Publică a Județului (DSPJ) Constanța - proprietarul clădirii și spațiului - au venit cu unele explicații. Acum, ei revin cu o serie de precizări cu privire la încetarea parteneriatului cu Centrul de Îngrijiri Paliative “Casa Soarelui”. Astfel, în 2003, între Fundația Centrul de Îngrijiri Paliative “Casa Soarelui” și DSPJ a fost încheiat un contract de colaborare pentru dezvoltarea serviciilor paliative la nivelul județului Constanța, activitatea desfășurându-se în imobilul situat pe strada Piatra Craiului din Constanța, imobil ce face parte din lista patrimoniului aflat în domeniul public al statului și în administrarea DSPJ Constanța. În prezent, parteneriatul între cele două entități a încetat, după ajungerea la termenul-limită stipulat în cadrul contractului. Pentru a putea derula un nou parteneriat, Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța a demarat, în 2017, procedurile de intabulare a patrimoniului, cu noua situație patrimonială, care a intervenit în noiembrie 2016, ca urmare a primirii în administrare a terenului în indiviziune cu proprietatea publică a statului. ”În prezent, așteptăm eliberarea documentului de intabulare, iar ulterior, după obținerea acestuia, vom face demersurile necesare pentru emiterea unei Hotărâri de Guvern care să permită demararea unei licitații publice, pentru concesionarea/închirierea terenului și clădirii. Până la obținerea tuturor documentelor necesare demarării unei licitații, precizăm faptul că este în curs de autorizare un Centru de îngrijiri paliative, care va avea un număr de 49 paturi și va funcționa în contract cu CJAS Constanța, în aceleași condiții în care a funcționat Centrul de îngrijiri paliative”, potrivit DSPJ Constanța. Menționăm că, în tot acest timp, DSPJ nu a perceput nicio taxă de închiriere a spațiului fundației, lucru specificat în contract. Nu în ultimul rând, după organizarea licitației, imobilul în care a funcționat Centrul ”Casa Soarelui” nu poate avea decât destinația pentru servicii socio-medicale.

Citește și:

Bolnavii noştri de cancer vor muri în chinuri! Autorităţile i-au condamnat!

ÎNFIORĂTOR! Cine răspunde de moartea în chinuri a bolnavilor constănțeni?

Loading...

1 comentariu

revoltat 09:30:32 / 28 Septembrie 2017
situatie intolerabila

Sa raspunda cei care nu au demarat din timp demersurile pentru a nu se ajunge la aceasta situatie tragica. Din nou indiferenta si lipsa de profesionalism se rasfring asupra vietii asupra sutelor de bolnavi. Stiind ca nu raspund pentru faptele lor, dorm pe birouri si mai au tupeul sa protesteze ca nu au salarii corespunzatoare.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.187 secunde