Decizia social democraților nemți privind participarea la guvernare, amânată

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Decizia social democraților nemți privind participarea la guvernare, amânată
Externe 01 Decembrie 2019 / 19:33 396 accesări 0 comentarii
Norbert Walter-Borjans și Saskia Esken

Norbert Walter-Borjans și Saskia Esken

Noii lideri ai social-democraţilor germani de centru-stânga au amânat duminică o decizie foarte anticipată privind ieşirea din coaliţia de la guvernare cu creştin-democraţii cancelarului Angela Merkel până săptămâna viitoare, relatează DPA.

Informaţia a fost făcută publică după ce SPD a anunţat că un fost ministru de finanţe al landului Westphalia-Renania de Nord, Norbert Walter-Borjans, şi parlamentarul SPD Saskia Esken, doi politicieni puţin cunoscuţi, au câştigat alegerile pentru o nouă conducere bicefală a partidului.

Cei doi politicieni SPD au condiţionat sprijinul pentru coaliţie de acordul conservatorilor pentru renegocierea înţelegerii.

Partidul a anunţat însă duminică că o decizie privind rămânerea în coaliţie nu va fi luată până joi, în ajunul unui congres al partidului de la Berlin în cadrul căruia delegaţii vor fi consultaţi în legătură cu această chestiune.

Noii lideri ai SPD vor ca CDU să fie de acord cu creşterea salariului minim şi să aprobe investiţii masive în infrastructură şi în măsuri de protecţie a climei.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1207 secunde