Delegaţie la Geneva acceptată de opoziţia siriană

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Delegaţie la Geneva acceptată de opoziţia siriană

Externe 30 Ianuarie 2016 / 12:51 430 accesări

Organismul reprezentativ al opoziţiei siriene a acceptat vineri să trimită o delegaţie la Geneva, pentru a discuta despre probleme umanitare, după ce a obţinut de la ONU şi Departamentul de Stat american garanţia că cerinţele-i vor fi îndeplinite, relatează Reuters în pagina electronică.
Înaltul Consiliu pentru Negocieri (HCN) - înfiinţat luna trecută cu sprijinul Arabiei Saudite în vederea Conferinţei care tocmai s-a deschis - anunţa joi că nu va participa deoarece nu a obţinut câştig de cauză.
Instanţa - din care fac parte partide politice şi grupări armate - cere oprirea bombardării zonelor civile, ridicarea blocadei impuse oraşelor asediate şi eliberarea deţinuţilor, conform rezoluţiei adoptate pe 18 decembrie de către Consiliul de Securitate al ONU.
"Garanţii au fost obţinute (de la ONU) pentru ca Rezoluţia 2.254 să fie pe deplin aplicată (...). Mergem, deci, la Geneva, pentru a discuta despre probleme umanitare", a declarat Salim al-Muslat, un purtător de cuvânt al HCN, pentru postul Al Arabiya al Hadath. "HCN va merge la Geneva mâine (sâmbătă) pentru a discuta despre aceste probleme umanitare care vor deschide calea procesului negocierilor politice", a adăugat el.
Anterior, emisarul ONU Staffan de Mistura a anunţat că se gândeşte să se întâlnească, duminică, cu membrii delegaţiei opoziţiei.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1889 secunde