Directoare de școală, destituită în scandalul "Fusta buclucașă"

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Decizia ISJ în cazul de la Valu Directoare de școală, destituită în scandalul "Fusta buclucașă"
Educație 14 Octombrie 2015 / 11:20 3849 accesări 13 comentarii

Inspectorul școlar general al ISJ, prof. Gabriela Bucovală: ”A fost o situație de criză, care putea porni din orice altă cauză, nu neapărat din cauza uniformei, care nu a fost gestionată cum trebuia”.

Inspectorul școlar general al ISJ, prof. Gabriela Bucovală: ”A fost o situație de criză, care putea porni din orice altă cauză, nu neapărat din cauza uniformei, care nu a fost gestionată cum trebuia”.

Directoarea Școlii Gimnaziale ”Viceamiral Ioan Murgescu” din Valu lui Traian, prof. Elena Preda, a fost destituită din funcție în urma scandalului de săptămâna trecută, când a trimis o elevă de 12 ani acasă să se schimbe pentru că nu purta fusta uniformei, ci o alta, deloc adecvată, în opinia cadrului didactic. Asta nu ar fi fost nimic, dacă fata nu ar fi trebuit să traverseze o cale ferată și un drum european. Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Constanța a decis încetarea detașării în interesul învățământului din funcția de director începând de pe 14 octombrie, în urma anchetei desfășurate ca urmare a sesizării părinților elevei în clasa a VI-a.

Reamintim că mama fetei s-a revoltat și i-a cerut explicații directoarei, pentru că eleva a fost lăsată nesupravegheată în afara școlii și fusese făcută nesimțită. La rândul său, directoarea a susținut că eleva a încercat în repetate rânduri să fenteze regulamentul școlar, care prevede că accesul elevilor în școală este permis doar dacă poartă uniforma școlară. Cu o zi înainte, fata fusese avertizată verbal că trebuie să poarte uniforma. În locul directoarei Elena Preda, a fost numit director prin detașare în interesul învățământului, începând cu 14 octombrie, profesorul de matematică al școlii, prof. Ionel Dedu. ”Detașarea în interesul învățământului a fost întreruptă din cauza erorilor manageriale ale directoarei în gestionarea acestui conflict. A fost o situație de criză, care putea porni din orice altă cauză, nu neapărat din cauza uniformei, care nu a fost gestionată cum trebuia, așa că nu mai este în interesul învățământului”, a declarat, pentru ”Telegraf”, inspectorul școlar general al ISJ, prof. Gabriela Bucovală. Profesoara Elena Preda are o experiență de peste 30 de ani la catedră și aproximativ 17 ani în funcția de conducere a unității școlare și nu a mai avut abateri disciplinare până în prezent. Am încercat să obținem un punct de vedere de la fosta directoare, însă aceasta nu a putut fi contactată.

Ultima oară, s-a luat decizia de destituire a unui director de școală în luna mai, când a fost schimbată din funcție directoarea Școlii Gimnaziale ”Ion Borcea” din Agigea, prof. Doinița Sârbu, deoarece pe site-ul instituției pe care o conducea au fost postate anunțuri erotice.

Citește și:

Fusta discordiei la școala din Valu lui Traian! Iată de la ce a pornit scandalul!

Un învățător care nu a luat niciun examen psihologic vrea la catedră!

Actele de violență ale unui profesor, anchetate de ISJ

Părinții din Corbu iau apărarea învățătoarei: ”Este o înscenare!”Pagina a fost generata in 0.1517 secunde