Directorul general SC Confort Urban SRL, în control judiciar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Directorul general SC Confort Urban SRL, în control judiciar

Justiție 19 Ianuarie 2017 / 13:50 5030 accesări

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Viorel Farcaș, director al SC Confort Urban SRL

Viorel Farcaș, director al SC Confort Urban SRL

Directorul SC Confort Urban SRL (societatea comercială care se ocupă de administrarea tramei stradale din Constanța), Viorel Farcaș, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, începând din 16 ianuarie. El este acuzat de două fapte de abuz în serviciu, luare de mită, spălarea banilor, instigare la delapidare în forma traficării bunului și conflict de interese.

DE UNDE I SE TRAG ACUZAȚIILE

„Din mai 2014 până în prezent, inculpatul Farcaș Cristinel-Viorel, în calitate de director general al S.C. Confort Urban S.R.L. și o altă persoană, cu viză de control financiar preventiv, cu rea credință, au participat la atribuirea a două contracte, către două societăți comerciale și ulterior la efectuarea unor plăți nelegale în cadrul celor două contracte ce au avut ca obiect servicii de transport rutier și închiriere utilaje în valoare de 22.764.600 lei, respectiv furnizarea de piatră spartă în valoare de 3.075.000 lei. Aceste contracte au fost încheiate cu încălcarea dispozițiilor legale care impuneau, printre altele, organizarea unor proceduri de licitație publică. Prin aceste acțiuni, inculpatul a prejudiciat bugetul SC Confort Urban SRL cu suma totală de 17.994.680 lei, reprezentând contravaloarea plăților ilegale efectuate în favoarea societăților executante. În același context, inculpatul Farcaș Cristinel-Viorel i-a cerut administratorului uneia dintre cele două societăți să achiziționeze un autovehicul marca Porsche Macan S (în valoare de 95.000 euro) pe care să i-l pună la dispoziție cu titlu de folos necuvenit, în legătură cu exercitarea atribuțiilor sale de serviciu, respectiv atribuirea și plata serviciilor respective. Autoturismul a fost folosit gratuit, exclusiv și permanent de inculpatul Farcaș Cristinel-Viorel și soția sa, din data de 19 noiembrie 2014 până la data de 17 martie 2016, când administratorul de drept al firmei l-a vândut fictiv soției inculpatului”, se arată în comunicatul Direcției Naționale Anticorupție.

NU MAI ARE VOIE SĂ SE APORPIE DE SC CONFORT URBAN SRL În perioada în care se află în control judiciar, Farcaș este obligat să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței, să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat, să nu desfășoare nicio activitate în cadrul SC Confort Urban SRL Constanța sau într-un alt organism care presupune posibilitatea de control direct sau indirect a acestei societăți (Consiliu de administrație, aparat administrativ al Primăriei sau al Consiliului Local Constanța), să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar și să nu se deplaseze în sediul SC Confort Urban SRL Constanța.12
Pagina a fost generata in 0.1679 secunde