Doar jumătate din containerele-garaj au fost desființate de Primăria Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Doar jumătate din containerele-garaj au fost desființate de Primăria Constanța
Administrație 16 Octombrie 2019 / 12:34 1814 accesări 4 comentarii

Primăria Municipiului Constanța continuă să demoleze garajele construite ilegal pe domeniul public, pentru suplimentarea locurilor de parcare. Peste 500 de garaje construite ilegal pe domeniul public au fost dezafectate în ultimul an. Conform situației întocmite de reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală Constanța, în perioada septembrie 2018- septembrie 2019 au fost demolate 503 de astfel de construcții din totalul de 1086 existente în tot municipiul. Majoritatea celor care au fost somați să dezafecteze construcțiile ilegale s-au conformat regulilor însă au fost și cazuri în care s-a procedat la demolarea pe cale administrativă, ceea ce înseamnă că pe lângă faptul că au suportat cheltuielile pentru dezafectare, proprietarii au primit și amenzi.

În acest moment, alte 25 de garaje situate în diverse zone ale orașului sunt în curs de demolare pe cale administrativa, iar pentru 66 au fost emise somații către deținători pentru demolarea în termen de maximum 15 zile.

Conform procedurii, odată identificat, deținătorul primește o somație cu termen de desființare a construcției ilegale în 15 zile. În cazul în care proprietarul nu ia măsuri privind demolarea și nici nu ia legătura cu reprezentanții administrației locale pentru prelungirea termenului acordat, se trece la demolarea pe cale administrativă.

Asta înseamnă că operațiunea se efectuează de echipele municipalității, pe cheltuiala proprietarului. Amenda pentru astfel de construcții ilegale aflate pe domeniul public al municipiului Constanța este cuprinsă între 1.000 lei și 100.000 lei pentru construcțiile provizorii edificate fără autorizație de construire si intre 50.000 lei si 100.000 lei pentru menținerea peste termenul prevăzut in autorizația de construire.

Cea mai mare parte a garajelor existente în cartierele din oraș erau amplasate fără autorizație de construire, iar multe dintre ele adăposteau orice altceva în afară de mașini.

Loading...

4 comentarii

lili 10:01:41 / 17 Octombrie 2019
garajele

depinde de apartinator ,stiu cateva care cred ca sunt ultimele pe lista. dar parcarea de cel mai urat prost gust ---daca mi-e permisa expresia---,care este in fata blocului 20 de pe alex lapusnanu cu vederea pe margaritarelor cand va disparea?

Puiu 13:43:23 / 17 Octombrie 2019
Demolare garaje

Ce se intampla cu garajele de tabla de pe str. Viforului, vis a vis de blocul H9 ? Poate ne raspunde dl. Primar sau un inspector ca primarul este ocupat cu aut de construire a racordului de gaze a celor care s-au debransat de la Radet.

Sumer 19:28:53 / 18 Octombrie 2019
Despre Garaje

Adevarul este ca daca se vrea mizeria asta disparea demult din Constanta.De cine iti este frica ma Fagadau sau pe cine protejezi de nu vrei sa faci curatenie in oras mai ales ca actiunea asta nu costa primaria nimic,prima data le dai termen proprietarilor sa isi adune mizeria din drum,daca pana la termen nu au facut ce le-a cerut autoritatea locala atunci amenda pt.proprietari dupa care aduni fierul vechi si il predai la un centru,nu tu bineinteles tu doar dai ordinul.

TOMIS II 08:55:47 / 20 Octombrie 2019
GARAJE

Dar asa zisele garajele din Tomis II din spatele complexului Profi, cand le demolezi? Nu exista nicio masina in garaj, al cui este locul acela atat de protejat ??

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2082 secunde