„Don Giovanni” și „Max și Moritz” vin la Teatru

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Don Giovanni” și „Max și Moritz” vin la Teatru

Monden 23 Mai 2015 / 00:00 1080 accesări

Se anunță un final de săptămână special la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, cu întâlniri de neuitat cu libertinul Don Giovanni din opera omonimă a lui Mozart și cu năzdrăvanii Max și Moritz din baletul-comedie cu același de nume de Rossini.

Prima întâlnire, cea cu Don Giovanni, este programată în această sâmbătă, de la ora 19.00. Sfidătorul personaj mozartian va fi interpretat de tânărul bariton Marius Eftimie, care a debutat în acest dificil rol în octombrie 2013. Din distribuția spectacolului, care se va desfășura sub bagheta dirijorului Koichi Inoue, mai fac parte: Akiko Hayakawa din Japonia, Orest Pîslaru din București, Elena Rotari, Doru Iftene, Laura Eftimie, Laurențiu Severin și Constantin Acsinte. Regia spectacolului este realizată de Beatrice Rancea, iar scenografia poartă semnătura Doinei Levintza. 

COMEDIE ÎN PAȘI DE DANS Duminică, de la ora 19.00, scena va fi animată de cei doi copii poznași Max și Moritz, interpretați de Horațiu Cherecheș și Adrian Mihaiu. Lor li se vor alătura, într-un maraton al bunei dispoziții, Sergiu Dan, Amalia Mîndruțiu, Irina Ganea-Mihaiu, Constantin Dragomir, Gelu Râpă, Antoniu Gheorghiu. Povestea plină de peripeții, dedicată celor mari și celor mici, se va desfășura în pași de dans, pe muzica lui Gioachino Rossini. Libretul și colajul muzical ale spectacolului „Max și Moritz” sunt semnate de Edmund Gleede, iar regia și coregrafia îi aparțin lui Peter Markus. Costumele sunt realizate de Friederike Singer, iar decorurile sunt create de Dorin Gall.

Biletele pentru acest spectacol au prețuri de 25, 30 și 40 de lei. Elevii și studenții vor plăti pe un tichet 15 lei, iar pensionarii - 20 de lei.12
Pagina a fost generata in 0.1308 secunde