Donald Tusk critică proiectul energetic Nord Stream 2

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Donald Tusk critică proiectul energetic Nord Stream 2
08 Iunie 2017 / 20:43 171 accesări 0 comentarii

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a criticat joi proiectul energetic Nord Stream 2, în contextul în care Polonia, statele baltice și alte țări membre susțin că prin acest proiect ar spori dependența energetică a Uniunii Europene de Rusia, transmite Reuters.

Concernul energetic rus Gazprom asigură deja o treime din necesarul de gaze naturale al UE. Susținătorii proiectului Nord Stream 2 sunt de părere că acesta ar duce la scăderea prețului gazelor naturale.

''Știți că opinia mea despre acest proiect este negativă'', a menționat Donald Tusk, fost prim-ministru al Poloniei, într-o scrisoare adresată președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și citată de Reuters.

''Proiectul nu va servi interesele supreme europene'', susține Tusk.

Partenerii Gazprom în cadrul proiectului Nord Stream 2 includ Uniper (Germania), OMV (Austria) și Engie (Franța).

Comisia Europeană elaborează în prezent o propunere pentru un mandat din partea UE de lansare a negocierilor cu Moscova privind acest proiect energetic.

Loading...
Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.203 secunde