Două noi containere cu deșeuri, descoperite în Portul Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Două noi containere cu deșeuri, descoperite în Portul Constanţa
Social 02 Martie 2020 / 17:27 1108 accesări 0 comentarii

Încă două containere pline cu deşeuri au fost descoperite, luni, în Portul Constanţa, după ce pe 20 februarie poliţiştii de frontieră au identificat 16 asemenea containere pline cu gunoaie inutilizabile, care figurează în acte ca produse de uz casnic. În prezent se desfăşoară verificări la şapte containere descoperite în terminalul din Chitila, judeţul Ilfov, suspectate că ar fi şi aceastea pline cu deşeuri.

Cercetările efectuate sunt coordonate de un procuror de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

„În continuarea cercetărilor efectuate în cazul celor 16 containere descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea, în data de 28.02.2020, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa, au identificat în terminalul din Portul Constanţa, două containere ce figurau ca sosite în terminal în luna decembrie 2019”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Coastă.

De asemenea, proprietarii deşeurilor au încercat să inducă în eroare autorităţile prin transferul mărfii în alte containere:

„Produsele aveau ca destinaţie o societate comercială de pe raza municipiului Bucureşti, însă, în data de 28.02.2020, proprietarii au solicitat transbordarea lor în alte containere, pentru a le fi pierdută urma. În acest mod, se modifică ţara de încărcare a mărfurilor din Marea Britanie, în România, având ca destinaţie o altă ţară, cu scopul derutării autorităţilor”, a transmis luni Garda de Coastă.

La fel ca şi în cazul primelor 16 containere cu deşeuri identificate în Portul Constanţa, şi aceastea două vor fi expediate în Marea Britanie, ţara de origine a mărfii.

În această cauză sunt cercetaţi doi cetăţeni români, în vârstă de 36, respectiv 33 de ani şi un cetăţean britanic, în vârstă de 34 de ani.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1825 secunde