DSP Constanţa: Sesizările privind existenţa gândacilor în spital nu se confirmă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

DSP Constanţa: Sesizările privind existenţa gândacilor în spital nu se confirmă

Sănătate 01 Ianuarie 2006 / 00:00 1443 accesări

Verificările făcute astăzi de inspectorii sanitari la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Constanţa, după ce rudele unor pacienţi au reclamat că în saloane există gândaci arată că acuzaţiile nu se confirmă, susţine directorul DSP Constanţa, Constantin Dina. Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, Constantin Dina, în urma verificărilor făcute, luni, la secţia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța s-a stabilit că sesizarea rudelor unor pacienţi internaţi în unitatea sanitară că există gândaci în saloane este neîntemeiată.

"Angajații DSP nu au găsit gândaci în nicio încăpere a secției de Neurochirurgie. De asemenea, cei care au mers în control au verificat și secția ORL și nici acolo nu au găsit așa ceva", a declarat Dina.

Șeful DSP Constanța a spus că este posibil ca înregistrarea cu camera ascunsă să nu fi fost făcută la SJU Constanța, acelaşi punct de vedere fiind susţinut şi conducerea unității sanitare.

"Noi facem verificări non-stop la Spitalul Județean, având în vedere că este cea mai mare unitate sanitară din județul nostru și, ca o măsură în plus de prevenție, am recomandat să mai facă o deratizare", a mai spus Dina.

Președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților - filiala Constanța, Maria Constandache, declara, duminică, că rude ale unor bolnavi de la SJU Constanţa au trimis asociaţiei o înregistrare cu camera ascunsă în care sunt prezentate "condiţiile precare de tratament" din unitatea sanitară.

În filmuleţul respectiv rudele unui pacient aflat în comă de mai multe luni acuză că bolnavul are răni netratate, iar în secția unde acesta este internat se pot observa gândaci.

Directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Mihnea Avram, declara, la rândul său, că nu știe unde au fost filmate imaginile respective, însă în niciun caz în secția unde este internat acel de pacient.

Mai multe secţii ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța au fost modernizate în ultimii ani, fiind dotate cu aparatură de ultimă generație, fondurile pentru aceste investiții provenind de la Consiliul Județean Constanța și de la Ministerul Sănătății.

Printre secțiile renovate și modernizate se află Ortopedia, Oncologia şi Unitatea de primiri urgenţe, iar în urmă cu doi ani a fost deschis un Centru de Cardiologie Intervențională.

Astăzi, urmează să fie inaugurate secțiile de Cardiologie și Chirurgie, care au fost, de asemenea, modernizate.



12
Pagina a fost generata in 0.132 secunde