Duminică se încheie înscrierile la Crosul Mării Negre

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Duminică se încheie înscrierile la Crosul Mării Negre

Sport 19 Octombrie 2017 / 18:21 1301 accesări

A doua ediție a Crosului Mării Negre se va desfășura duminică, 29 octombrie, de la ora 10.00, pe plaja Modern din Constanța, iar data-limită pentru înscriere este 22 octombrie. Până acum s-au înscris peste 400 de participanți, care vor alerga împreună cu ONG Mare Nostrum pentru Marea Neagră. A fost depășit deja numărul de participanți de la prima ediție, cel mai mic concurent având vârsta de 10 ani, iar cel mai în vârstă are 53 de ani. Amatorii de mișcare vor putea parcurge două distanțe - distanța scurtă: plaja Modern - Zorile și retur, aproximativ 2 km; distanța lungă: plaja Modern - Universitate și retur, aproximativ 7 km.

Ca și anul trecut, de-a lungul traseului se află cinci staţii, cu numele țărilor riverane Mării Negre, Bulgaria, Turcia, Georgia, Rusia şi Ucraina, unde participanţii vor putea să se hidrateze. La ediția de anul trecut, România a avut onoarea de a se poziționa la startul și finișul competiției.

„Ne bucurăm nespus că acest eveniment a reușit să atragă atenția constănțenilor de toate vârstele încă de când a fost anunțat prima dată. Acest lucru contează enorm pentru noi, mai ales că, dincolo de aspectul strict… sportiv, există un scop mult mai important în spatele lui - acela că alergăm pentru a menține Marea Neagră curată”, a spus Anca Gheorghe, coordonator eveniment.

Crosul Mării Negre este un eveniment care se desfășoară cu ocazia Zilei Internaționale a Mării Negre și scopul lui este de a informa și conștientiza constănțenii cu privire la impactul deșeurilor marine și activităților umane asupra ecosistemului Mării Negre. Nu există taxă de înscriere și nici limită de vârstă. Premiile constau în diplome și medalii pentru participanți.12
Pagina a fost generata in 0.1703 secunde