Dumitru Dragomir, ACHITAT la Curtea de Apel: ''Plâng și nu mai pot vorbi!''

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Dumitru Dragomir, ACHITAT la Curtea de Apel: ''Plâng și nu mai pot vorbi!'' Decizia este definitivă. În prima instanţă, Dragomir a fost condamnat la 7 ani de închisoare
Justiție 13 Noiembrie 2018 / 14:30 533 accesări 3 comentarii
Mitică Dragomir: „Am avut noroc de nişte judecători corecţi, cinstiţi şi curajoşi care s-au aplecat deasupra dosarului

Mitică Dragomir: „Am avut noroc de nişte judecători corecţi, cinstiţi şi curajoşi care s-au aplecat deasupra dosarului"

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti l-au achitat, marţi, pe fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, care a fost condamnat în primă instanţă la şapte ani de închisoare pentru evaziune, delapidare şi spălare de bani. Decizia este definitivă..

Tribunalul Bucureşti a decis, pe 26 iunie 2016, condamnarea in prima instanţă a lui Dumitru Dragomir, la şapte ani de închisoare pentru evaziune, delapidare şi spălare de bani, hotărârea de atunci nefiind definitivă.

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a fost trimis în judecată în 2014, alături de peste 40 de persoane, pentru evaziune, delapidare şi spălare de bani, cu un prejudiciu de circa 5,4 milioane de euro.

Dumitru Dragomir este acuzat de procurori şi de nereguli în legătură cu vânzarea drepturilor TV pentru meciuri de fotbal. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Capitalei, reţeaua evazionistă vizată în acest dosar a funcţionat timp de cinci ani, între 2009 şi 2014, fiind folosite 17 societăţi comerciale de tip "fantomă". Anchetatorii au descris, în actul de sesizare a instanţei, modul în care a funcţionat această reţea şi spun că mecanismul infracţional a fost unul împărţit în cinci etape. Astfel, o parte dintre inculpaţii din dosar, în calitate de administratori ai mai multor societăţi comerciale, au înregistrat, în documentele contabile ale acestor firme, operaţiuni fictive constând în achiziţii nereale de bunuri şi servicii. Pentru a se ascunde provenienţa ilicită a sumelor rezultate din evaziune, acestea au fost transferate, în mod succesiv, în conturile bancare ale celor 17 firme "fantomă", sumele înscrise în facturile fictive emise de către acestea din urmă. Banii au fost retraşi, uterior, în numerar cu ajutorul altor persoane implicate în dosar şi au fost restituite "la sacoşă" inculpaţilor care au dispus anterior plata acestora, după perceperea, în prealabil, de către alte două persoane a unui comision cuprins între 6% şi 8%.

Implicarea lui Dumitru Dragomir în acest dosar a apărut în iunie 2011, când acesta, în calitate de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), i-ar fi determinat pe membrii Adunării Generale a LPF să aprobe încheierea unui contract de mandat cu SC Capital Properties SRL. Contractul se referea la vânzarea drepturilor de televiziune aferente pachetelor de meciuri 3, 4, 5, 6, 7 şi 9, pentru sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014.

Loading...

3 comentarii

Ion 20:49:02 / 14 Noiembrie 2018
Si cand

Si cand mergea smecheria.tot asa plângea ?

okila 10:33:17 / 17 Noiembrie 2018
sari la cap

cum poti construi un bloc( sau hotel) din banii de salariat la stat?

Diletantismul DNA.!!!! 10:22:56 / 19 Noiembrie 2018
TITLUL CORECT.!!!

Dacă omul asta e VINOVAT ? Atunci de ce nu a fost condamnat.?.. ASTA demonstrează diletantismul procurorilor DNA, Incapabili sa vină cu probe concludente , care sa demonstreze vinovăția celor TRIMIȘI IN JUDECATĂ...!!!!....Așa a AJUNS un procuror la DNA pe când in Caracal ancheta furtul de rațe și gâște,Promovat peste noapte ,se numește Jean UNCHEȘULU..

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2657 secunde