Echipele de minifotbal din țară, încurajate să-și reia antrenamentele

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Întâlnire de lucru la sediul MTS, cu privire la reluarea competițiilor de minifotbal

Echipele de minifotbal din țară, încurajate să-și reia antrenamentele

Sport 29 Mai 2020 / 11:21 1272 accesări

Federația de Minifotbal din România a oferit, pe site-ul oficial, mai multe amănunte legate de reluarea competiţiilor sportive, în urma întâlnirii de joi, 28 mai, de la sediul Ministerului Tineretului și Sportului. Conform www.campionateminifotbal.ro, la această întâlnire de lucru au participat membrii reprezentativi de conducere ai minifotbalului la nivel național, în frunte cu președintele Ioan Onicaș, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, secretarul general adjunct al Federației Române de Fotbal, Gabriel Bodescu, precum şi secretarul general al Partidului Național Liberal, Robert Sighiartău.

„Întâlnirea a fost una constructivă, fiind în discuție posibilitățile de reluare a competițiilor sportive de pe teritoriul României în viitorul apropiat. De altfel, cu ocazia întâlnirii de lucru, au fost puse în discuție măsurile concrete de prevenție, propuse de forul de conducere al minifotbalului românesc și trimise, anterior întâlnirii, către MTS, în privința reluării competițiilor locale din țară.

Forul de conducere al minifotbalului la nivel național a făcut și face toate eforturile necesare în vederea posibilității reluării competițiilor locale de minifotbal, întrerupte la jumătatea lunii martie, ca urmare a pandemiei de SARS-CoV-2.

Sperăm ca, în cel mai scurt timp posibil, cu respectarea unor norme de siguranță bine stabilite, competițiile locale de minifotbal să fie reluate.

Pe această cale, încurajăm echipele de minifotbal din țară să-și reia antrenamentele, în condițiile respectării prevederilor de siguranță în vigoare, conform protocolului încheiat între Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului.

În cadrul întâlnirii de lucru de la sediul MTS, s-a discutat și despre istoricul și evoluția competițiilor de minifotbal din România, din anul 2007 încoace, precum și despre performanțele obținute în acest sport, atât la nivelul echipei naționale (de 6 ori campioană europeană, de 2 ori medaliată cu bronz la Campionatul Mondial), cât și la nivelul echipelor de club, care sunt printre cele mai bune din Europa, an de an”, menţionează site-ul oficial al Federației de Minifotbal din România.12