Educatoare, suspendată după ce a strigat la copii și i-a jignit

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Educatoare, suspendată după ce a strigat la copii și i-a jignit

25 Februarie 2016 / 13:53 598 accesări
Inspectorul general al ISJ Timiș, Aura Danielescu

Inspectorul general al ISJ Timiș, Aura Danielescu

Educatoarea unei grădinițe din satul Iohanisfeld, județul Timiș, a fost suspendată, joi, după ce Inspectoratul Școlar Județean a fost sesizat că aceasta strigă la copii şi îi jigneşte, numindu-i "ciobani" şi "analfabeţi.

Inspectorul general al ISJ Timiș, Aura Danielescu, a declarat, joi, că educatoarea din satul Iohanisfeld a fost suspendată după ce în presă a apărut o înregistrare audio cu aceasta în timp ce țipă la copii sau le adresează cuvinte injurioase.

"Consiliul de Administrație din şcoală a suspendat cadrul didactic respectiv. S-a constituit comisia de cercetare disciplinară prealabilă. Eu am vorbit personal cu mama (mama unui copil care a înregistrat educatoarea - n.r.), i-am transmis că ne pare foarte rău de acest incident, iar dacă a fost și repetitiv cu atât mai rău. Comisia își va desfășura ancheta, iar educatoarea va fi sancționată în conformitate cu gravitatea faptei pe care a săvârșit-o”, a declarat Aura Danielescu.

În înregistrare se aude cum educatoarea îi numeşte pe copii "ciobani" şi "analfabeţi" sau afirmaţii precum “Dumnezeule ce m-ai făcut pe planeta asta!. La cinci ani nu ştiu să stea pe scaun”, “Ai înnebunit? Te-a dus mama la altă casă iară? Păi şi are alt bărbat? Are doi bărbaţi?” sau “Gura. La mama ta acasă vorbeşti, nu la mine. Eu sunt doamna educatoare”.

Educatoarea a fost înregistrată de mama unui copil care a spus acasă că nu mai vrea să meargă la grădiniţă, pentru că educatoarea strigă. Văzând că băiatul şi-a schimbat comportamentul, mama acestuia a ascuns un reportofon în hainele micuţului.

Potrivit inspectorului general al ISJ Timiș, sancțiunea în acest caz poate merge până la desfacerea contractului de muncă.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2302 secunde