Elevi, veniți să vă alegeți o meserie!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Târguri educaționale dedicate învățământului profesional la Constanța Elevi, veniți să vă alegeți o meserie!
Educație 08 Noiembrie 2017 / 09:55 814 accesări 0 comentarii

Pentru că România trece printr-o criză acută de meseriași, orientarea factorilor decizionali din educație spre promovarea învățământului profesional pare o idee bună. Așa se face că, în perioada 9-10 noiembrie 2017, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, în colaborare cu Instituţia Prefectului, autorităţile locale şi operatorii economici, vor organiza târguri educaţionale dedicate învăţământului profesional şi dual, sub titlul „Ştiu să-mi aleg meseria”.„Prezentările de oferte vor avea loc în localităţi din mediul rural, precum Cobadin, Cumpăna, Crucea şi Cogealac, acolo unde există un interes mai crescut din partea elevilor şi familiilor acestora pentru beneficiile şi avantajele burselor profesionale, dublate de suplimentele financiare din partea operatorilor economici parteneri de practică“, se prcizează într-un comunicat de presă al ISJ Constanța.

Având în vedere opţiunile tot mai numeroase ale elevilor pentru pregătire în meserii cerute de piaţa muncii, unităţile şcolare de profil, alături de unităţile gimnaziale şi partenerii educaţionali, vor contribui, încă de la începutul acestui an şcolar, la îmbunătăţirea semnificativă a consilierii şi orientării profesionale în rândul elevilor de gimnaziu. Unităţile cu învăţământ profesional vor expune în standurile proprii produse/servicii/demonstraţii, executate de către elevii care se pregătesc pentru dobândirea unei calificări profesionale.

Vizitatorii vor putea remarca prezenţa partenerilor de practică, operatori economici, dar şi a consilierilor şcolari din cadrul Centrului Județean de Resurse Educaționale care vor aplica şi distribui chestionare necesare cercetării opţiunilor şcolare ale elevilor.

Cu această ocazie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa pune la dispoziţie formulare elaborate de Ministerul Educaţiei Naţionale, în sprijinul operatorilor economici care îşi pot lansa solicitările de şcolarizare în învăţământul profesional şi dual pentru anul şcolar 2018-2019.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2375 secunde